Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Aydın'da Hizmete Giriyor - Son Dakika
Yerel

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Aydın'da Hizmete Giriyor

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Aydın\'da Hizmete Giriyor

Aydın’ın ilk ‘Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’, Efeler ilçesinde bulunan Aydın Devlet Hastanesi ek binasında hizmete giriyor.

19.06.2015 10:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın ilk 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezi', Efeler ilçesinde bulunan Aydın Devlet Hastanesi ek binasında hizmete giriyor.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde Psikolojik rahatsızlığı olan hastalara toplum temelli Ruh Sağlığı modeli çerçevesinde Psikososyal destek hizmeti sağlamak, hastaların mesleki, toplumsal ve ailesel işlevselliklerini geliştirmek, üretkenliklerini arttırmak, yeti yitimini önlemek, yaşam kalitesini arttırmak, hasta yakınlarının yükünü azaltmak, topluma ve hasta yakınlarına ağır ruhsal bozukluklar hakkında eğitimler verilmesi ve Hastaların takip ve tedavilerinin sürdürülmesini amaçladıklarını belirten Aydın Devlet Hastanesi Psikiyatri Servisi Uz. Dr. Çağlar Açıkgöz, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nin Aydın'a hayırlı olmasını diledi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde şizofreni ve psikotik bozukluk denilen hastalığı ileri derece de olan hastaların, tekrar hayata kazandırılmasını hedeflediklerini açıklayan Dr. Açıkgöz, "Ruh sağlığı bakımından sıkıntılı günler geçiren, ruh sağlığı ile sıkıntıları olan vatandaşlarımızın hem kendilerine hem ailelerine destek olmak amacıyla bu ruh sağlığı merkezimizin gerçekten çok önemli bir görevi olacak. Çünkü ruh sağlığı bozuk kişilerin sadece fiziksel anlamda değil günlük aktivitelerin gerçekleştirilmesinde de çok ciddi zorluklarla karşılaştıklarını biliyoruz. Bu merkez sayesinde hem hasta vatandaşlarımız burada tedavilerini sağlayacaklar hem de buraya gelme imkanı olmayan vatandaşlarımızın evlerinde gerekli uzmanlarımız, gerekli ziyaretleri yapmak suretiyle onların hayata kazandırılması amacıyla birçok desteği kendilerine vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Hastaların topluma kazandırılması için yoğun çaba harcayacaklarını belirten Uz.Dr. Çağlar Açıkgöz, "Hastaların işlevselliklerini artırmaya yönelik olarak Müzikli terapisi, resim terapisi, psikodrama hizmeti ve hastalarımız için mutfak yaparak, börek, tatlı, çay yaparak ilerleyen zamanlarda kermes düzenlemeyerek onları topluma kazandırmak istiyoruz"dedi.

Aydın'da ortalama 300 hastaya hizmet vereceklerini belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Murat Acat, "Sağlık Bakanlığımız, hizmet alanına birini daha eklemiş bulunuyor. Ülkemizde ruh sağlığı hizmetlerinin daha da iyileştirilmesi için Bakanlığımız 2011'de Ruh Sağlığı Eylem Planı yayınlamış ve toplum temelli ruh sağlığı hizmet modeli uygulamasına geçmiştir. Bu çerçevede ciddi ruhsal bozukluğu olan hastalara daha etkin ve verimli bir şekilde sunulması sağlanacaktır. Bildiğiniz gibi ciddi akıl ruh sağlığı olan hastaların tedavileri sadece ilaçla olmamakta, bu hastalara psikososyal destek ve çeşitli eğitimlerin de verilmesi gerekmektedir. Aydın'da daha önce Nazilli ve Söke'de Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri hizmete başlamıştı. İlimizde Toplum Ruh Sağlığı Merkezi sayısını üç'e çıkartarak hizmet kalitemizi artırmak istiyoruz" şeklinde konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Aydın'da Hizmete Giriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement