Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika
Yerel

Toplum Yararına Çalışma Programı

Zonguldak'ta okullarda görevlendirilecek 59 kişilik temizlik elemanı alımı için mülakat yapıldı.

01.10.2014 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında okullarda görevlendirilecek 59 kişilik temizlik elemanı alımı için mülakat yapıldı.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) ile Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğiyle 8 ay süreyle çalıştırılacak işçilerin belirlenmesi için kurumun toplantı salonununda mülakat gerçekleştirildi.

Mülakata katılanlara medeni durumu, kaç kişi yaşadıkları, sosyal güvencelerinin olup olmadığı, kirada oturup oturmadıkları şeklinde sorular yöneltildi. Mülakat sonuçlarının İŞKUR ve okulların panolarına asılacağı bildirildi.

İŞKUR İl Müdürü Gönül Demirsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, genel müdürlüklerince işsizliğin yoğun olduğu dönemlerde ve yerlerde işsizlerle ilgili TYÇP'nin düzenlendiğini söyledi.

Uygulamayla istihdamda güçlük çekilen işsizlerin çalışma alışkanlığı ve disiplininden uzaklaşmalarının engellendiğini ifade eden Demirsu, şöyle konuştu:

"İşsizlerin iş gücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlanmak hedeflenmiştir. Sosyal yardım alan kişilerin başvuruları mevzuat gereği kabul edilmemektedir. Katılımcıların eğitim durumlarıyla ilgili sınırlama bulunmamaktadır. TYÇP için il müdürlüğümüze bu yıl için 500 kişilik kontenjan tahsis edilmiştir. Bunun 300'ü okullarda geri kalan 200'ü ise kamu kurum ve kuruluşları ile belediyelerde değerlendirilmiştir. Bugün merkez ilçeye bağlı okullarda çalıştırılacak 59 temizlik elemanıyla ilgili 3 gündür mülakatlar gerçekleştiriyoruz. Okullara tahsis edilen 300 kişilik temizlik elamanı için müdürlüğümüze bin 907 müracaat olmuştur."

Bir gazetecinin "temizlik elemanı alımları kurayla belirleniyordu siz mülakat yapıyorsunuz" sorusu üzerine Gönül Demirsu, "Biz burada sıfır geliri olanları düşündüğümüz için onları desteklemek amacıyla mülakat yapmayı uygun gördük" dedi. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Toplum Yararına Çalışma Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement