Torbalı'da İmzalar Yatırıma Atıldı - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da İmzalar Yatırıma Atıldı

Torbalı\'da İmzalar Yatırıma Atıldı

Torbalı ilçe merkezinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait 21 bin 300 metrekarelik alan, Torbalı Belediyesi’ne ait arsa ile takas edildi.

26.05.2016 12:58

Torbalı ilçe merkezinde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na (TOKİ) ait 21 bin 300 metrekarelik alan, Torbalı Belediyesi'ne ait arsa ile takas edildi.

Torbalı Belediyesi ile TOKİ arasında arsa devir teslimini sağlayan imzalar resmen atıldı. Torbalı Tapu Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen devir teslim işleminde Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez ve TOKİ yetkilisi Erkan Ersoy hazır bulundu.

Torbalı Tapu Müdürü Mehmet Akif Güçlükol 'un nezaretinde gerçekleştirilen imza töreni ile Murat Bey Mahallesi'ndeki 21 bin 300 metrekarelik alan TOKİ tarafından Torbalı Belediyesi'ne devredildi. Torbalı Belediyesi, bu alan karşılığında TOKİ'ye Ayrancılar Mahallesinde bulunan 38 bin 600 metrekarelik bir alanı verdi. Torbalı Belediyesi'nin TOKİ'den devraldığı alanın bedeli 8 milyar TL iken, belediyenin TOKİ'ye verdiği alanın değeri ise 10 milyar 265 milyon TL olarak tespit edildi. TOKİ, arada oluşan 2 milyar 615 milyon liralık farkı Torbalı Belediyesi'ne iki taksit halinde ödeyecek.

İmza töreni sonrasında yaptığı açıklamada "İlçemizin geleceğine çok büyük bir imza attık" diyen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, "Torbalı Belediyesi ile TOKİ arasında atılan bu imzalar karşılığında belediyemiz çok değerli bir alanın sahibi oldu. Kent merkezindeki bu çok kıymetli alana Torbalı'ya değer katacak, halkımızdan da büyük teveccüh göreceğine inandığımız sosyal projeler yapacağız. Tıpkı Fetrek Çayı Sultanlar Vadisi Projesi'nde, devlet hastanesi inşaatında ve Devlet Demir Yolları'ndan devrini aldığımız arsa gibi bu da çok değerli bir adımdır" ifadelerini kullandı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'da İmzalar Yatırıma Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement