Torbalı'da Osmanlıca Kursuna Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Torbalı'da Osmanlıca Kursuna Yoğun İlgi

Torbalı\'da Osmanlıca Kursuna Yoğun İlgi

HAYRAT Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde açılan Osmanlıca kursuna 41 kişi kayıt yaptırdı.

16.10.2014 11:02  Güncelleme: 11:11

HAYRAT Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde Torbalı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Osmanlıca kursu yoğun ilgi gördü.

Torbalı'da ilk defa açılan Osmanlıca kursuna en genci 21, en yaşlısı 59 yaşında 41 kişi kayıt yaptırdı. Torbalı Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Atatürk Anadolu Lisesi'nde düzenlenen kursta, katılımcılar usta öğretici Lokman Çavuş tarafından verilen derslerle Osmanlıca okuma ve yazma öğreniyor.

-Geçmişle gelecek arasında köprü

Çavuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursla geçmişle gelecek arasında köprü kurmayı amaçladıklarını ifade etti.

Osmanlıca'nın ayrı bir dil olmadığını, yazımında Kur'an hattı kullanılan Türkçe olduğuna işaret eden Çavuş, kursla insanların geçmişi anlamalarını yeniden sağlamaya çalıştıklarını dile getirdi.

Çavuş, 64 saat sürecek kursta katılımcılara Osmanlıca'da kolay okuma metinleri, Osmanlı Türkçesi imlası, Osmanlıca'da Arapça ve Farsça kurallar ile edebi metinler, kitabeler ve mezar taşı yazılarını öğreteceklerini söyledi.

-Ortak amaç geçmişle bağ kurmak

Osmanlıca kursiyerlerinin ortak amaçları da geçmişle bağ kurmak olarak öne çıkıyor.

Kursun en yaşlı katılımcısı olan 59 yaşındaki Necmi Alkan, Osmanlıca yazılan metinleri okumak, camilerdeki kitabeleri anlayabilmek için kursa yazıldığını dile getirdi.

Kursun 21 yaşındaki en genç katılımcısı Ozan Demircan da Osmanlıca öğrenmeye başlamasını, "Tarihe karşı bir sempatim var. Osmanlıca'yı öğrenip geçmişimizi daha iyi anlayabileceğim" sözleriyle ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Torbalı'da Osmanlıca Kursuna Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement