Torbalı'dan "Birlikte Başarabiliriz" Mesajı - Son Dakika
Yerel

Torbalı'dan "Birlikte Başarabiliriz" Mesajı

Torbalı\'dan "Birlikte Başarabiliriz" Mesajı

Engelliler Haftası nedeniyle Torbalı’da, Torbalı Belediyesi’nin ve Torbalı Kent Konseyi’nin öncülük ettiği bir dizi etkinlik yapıldı.

11.05.2016 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelliler Haftası nedeniyle Torbalı'da, Torbalı Belediyesi'nin ve Torbalı Kent Konseyi'nin öncülük ettiği bir dizi etkinlik yapıldı. Etkinlikte önemli mesajlar verildi.

Torbalı'da Engelliler Haftası dolayısıyla yapılan kutlamalarda önemli toplumsal mesajlar verildi. Torbalı Belediyesi ve Kent Konseyi'nin organize ettiği etkinlikte engellilerin sorunlarına dikkat çekildi. Kutlamalar kapsamında ilk tören Atatürk anıtında gerçekleştirildi. Törene; Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Torbalı Kent Konseyi Başkanı Cafer Tosun, Torbalı Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ruhi Gülercan, ilçede faaliyet gösteren rehabilitasyon merkezileri ve çok sayıda engelli birey katıldı. Atatürk anıtına çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı'nın okunması esnasında engelli çocuklar tarafından oluşturulan ekip, işaret diliyle İstiklal Marşı'na eşlik etti. Törene katılanlara üzerinde "Birlikte başarabiliriz" yazılı tişört ve şapkalar dağıtıldı.

"BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ"

Törene katılanlara hitaben bir konuşma yapan Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, engellilerin sorunlarının çözümü için kendilerine düşen bütün sorumlulukları yerine getirmeye gayret gösterdiklerini ifade ederek, "Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata entegrasyonu Hükumetimizin önemli öncelikleri arasında yer alıyor. Bu konuda son yıllarda önemli mesafeler kat edildiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Yerel yönetim olarak Torbalı Belediyesi'nin de bu konudaki yol haritası hazır. Kent dizaynında bile engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak yapılanmalara gidiyoruz. Engellilerimize yönelik kurslar açarak onların iş sahibi olmalarına çalışıyoruz. Kent Konseyi engelliler Meclisi vasıtasıyla Torbalı'daki bütün engelli bireyleri tespit ederek onlara ulaşılmasını sağlayacağız. Bu konudaki bütün engelleri tek tek aşacağız, birlikte başaracağız" dedi.

RESİM SERGİSİ AÇILDI

Törene katılanlar Atatürk anıtındaki merasimden sonra kortej eşliğinde Kazım Dirik Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Engelli bireylere Torbalı Belediyesi Mehteran Takımı da şarkılarıyla eşlik etti. Kortej yürüyüşü, belediye meydanında son buldu. Öğleden sonra Torbalı Belediye Kültür Merkezi'nde rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören çocukların eserlerinin sergilendiği resim sergisi açıldı. Resim sergisinin açılışını Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez yaptı. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Torbalı'dan 'Birlikte Başarabiliriz' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement