Torku Konyaspor-Galatasaray Notları - Son Dakika
Güncel

Torku Konyaspor-Galatasaray Notları

Galatasaray prestij maçı olarak kabul edilen Arsenal maçında 4-1 gibi kötü bir sonuç alarak Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken, Süper Lig'deki çıkışını sürdürmek için mutlak galibiyet parolası ile Torku Konyaspor karşısına çıktı.

13.12.2014 18:59

Galatasaray prestij maçı olarak kabul edilen Arsenal maçında 4-1 gibi kötü bir sonuç alarak Şampiyonlar Ligi'ne veda ederken, Süper Lig'deki çıkışını sürdürmek için mutlak galibiyet parolası ile Torku Konyaspor karşısına çıktı.

Torku Konyaspor ile Galatasaray lig tarihinde 27'inci kez karşı karşıya geldi. Geride kalan 26 lig maçından 20'sini Galatasaray, 2'sini Torku Konyaspor kazandı. 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Sarı kırmızılıların 53 golüne, yeşil beyazlılar 16 golle yanıt verebildi.

Galatasaray'a karşı ligdeki son galibiyetini 2003-2004 sezonunun ilk yarısında evindeki maçta 1-0'lık sonuçla alan Torku Konyaspor, rakibiyle daha sonra yaptığı 15 karşılaşmadan 12'sini kaybetti. 3'ünde berabere kaldı ve hiç galip gelemedi.

Galatasaray'da 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında. Sarı kırmızılı ekipte üçer sarı kartları bulunan Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Yekta Kurtuluş, mücadelede kart görmeleri durumunda 14'üncü haftadaki Mersin İdmanyurdu maçında forma giyemeyecek.

Sarı kırmızılı ekipte teknik direktör Hamza Hamzaoğlu, Tarık Çamdal ve Veysel Sarı'nın yanısara Pandev, Dzemaili, Gökhan Zan, Umut Gündoğan ve Furkan da Konyaspor kadrosuna almadı.

Galatasaray'da Spor Toto Süper Lig'in 12'nci haftasında sahasında Akhisar Belediyespor'u ile oynadığı kadroda tek oyuncu değişikliğine gitti. Sarı kırmızılı ekipte Akhisar Belediyespor kadrosunda yer almayan Melo Torku Konyaspor karşılaşmasından ilk 11'de yer aldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat ve Torku Konyaspor Başkanı Ahmet Şan karşılaşmayı protokol tribününden izledi.

Dış cephesi futbol topuna benzeyen, 54 locası, alış veriş merkezleri, restorantlar bulunan 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Torku Arena stadının tamamı taraftarlar tarafından dolduruldu.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMİ

Süper Ligde bu sezon sahasında oynadığı 6 maçta rakiplerine yenilmeyen ve 4 galibiyet, 2 beraberlikle karşılaşmaları tamamlayan Torku Konyaspor, yine sahasında yenilmemek ve galibiyet parolası ile sahaya çıktı.

Torku Konyaspor'da sakatlıkları devam eden Mehmet Güven ve Marica kadroda yer almadı.

Torku Konyaspor taraftarı maç başlamadan önce üzerinde teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolcuların fotoğrafının bulunduğu ve 'Coğrafya yalan söylemez. En büyük biziz' yazılı dev pankart açtı. Karşılaşma öncesi İstiklal Marsı okunurken kale arkasında bulunan yeşil beyazlı taraftarlar Türk bayrağı ve takım bayraklarını açtı. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Torku Konyaspor-Galatasaray Notları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement