Toros Dağları'ndan Toplanan Nergisler, Refüjleri Süsleyecek - Son Dakika
Güncel

Toros Dağları'ndan Toplanan Nergisler, Refüjleri Süsleyecek

Toroslar Belediyesi ekiplerince doğadan toplanan nergis soğanları, ilçedeki park ve bahçelere dikilecek.

07.01.2015 16:09  Güncelleme: 18:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin merkez Toroslar Belediyesi ekiplerince, Toros Dağları'nın eteklerinden toplanan nergis soğanları, ilçedeki orta refüj, park ve bahçelere dikilecek.

Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince toplanan 25 bin nergis soğanı, çoğaltıldıktan sonra ilçe sınırlarındaki refüj, park ve bahçeleri süsyelecek.

Bu yıl 50 bin nergis soğanı toplanması amaçlanıyor.Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, nergis soğanı toplayarak yeni bir uygulama başlattıklarını söyledi.

Özellikle doğal nergislerin yok olduğunu ve belediyelerin her yıl hibrit nergis soğanları satın aldıklarını ifade eden Tuna, şunları kaydetti:

"Belediyelerin kullandığı bu sistemden vazgeçip sürekli çoğalan ve her yıl artan bu nergisleri biz doğadan topluyoruz. Bunların bir kökünden 15-20 tane kök çıkıyor. Arkadaşlarımız Toros Dağları'ndan bir kaç gün içinde yaklaşık 25 bin nergis soğanı topladılar. Bunları Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çoğaltıp orta refüj ve kavşaklarda kullanacağız. Amaç doğallığı bozmadan bu nergisleri ilçemize kazandırmak."

Tuna, bu yıl 50 bin kök nergis soğanı toplamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.Konuşmanın ardından, Başkan Tuna'ya park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerince sürpriz doğum günü yapıldı.

Toros Dağları\'ndan Toplanan Nergisler, Refüjleri Süsleyecek
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toros Dağları'ndan Toplanan Nergisler, Refüjleri Süsleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement