Tosya'da Patates Ekimine Başlandı - Son Dakika
Yerel

Tosya'da Patates Ekimine Başlandı

Tosya ilçesinde patates ekimine başlandı.

08.04.2015 12:03

Tosya ilçesinde patates ekimine başlandı.

Tosya Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı İhsan Koçgözlü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tosya'da iklim şartlarına uygun her çeşit sebze ve meyvenin yetiştirildiğini söyledi.

Koçgözlü, ilçede patates ekimine başladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere tarımın can damarı sudur. Su olmadan hiçbir şey yetişmez. Kış mevsimi bu anlamda Allah'a şükür oldukça verimli geçti. Baharın gelmesiyle birlikte kışın suya doyan topraklarımıza  patates ekmeye başladık. Çeşitli iklim bölgelerine kolaylıkla yetiştirilen patates, bizim verimli topraklarımızda yetiştiğinde bir başka lezzete sahip oluyor. Bu nedenle patatesimiz çevre il ve ilçelerden yoğun ilgi görüyor. Ama buna rağmen çiftçilerimiz, geçen sene patates yetiştiriciliğinden yeterince para kazanamadı. İnşallah çiftçilerimiz, bol bereketli bir hasat dönemi geçirerek, bu sene emeklerinin karşılığını alır."

Küçüksekiler köyünde patates ekimi yapan Ali Çakır (55) ise yaklaşık 35 yıldır çiftçilikle uğraştığını kaydederek, "Önemli tarım gelirlerimizden biri olan patatesi, yaklaşık 5 dekar araziye ekiyoruz. Hava şartları başta olmak üzere bir çok etken verimi etkiliyor. Bazen birkaç yıl boyunca patates para kazandırmıyor ama bazen de keşke daha çok yetiştirseydik diyoruz. Tarım girdilerinin fazla olması ve yeterince teşvik alamamamız nedeniyle her sene patates ektiğimiz arazileri küçültüyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tosya'da Patates Ekimine Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement