Tosya Tso Başkanı Ekşi'den Kapıder Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tosya Tso Başkanı Ekşi'den Kapıder Açıklaması

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Kapı İmalatçıları Derneği'nin (KAPIDER) 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdiğini söyledi.

26.01.2016 13:47

Tosya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Ekşi, Kapı İmalatçıları Derneği'nin (KAPIDER) 2016 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdiğini söyledi.

Ekşi, Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) faaliyet gösteren bir fabrikanın sosyal tesislerinde gerçekleştirilen toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada, yılda 3 milyon kapının üretildiği ilçede kapı üreticilerini, KAPIDER çatısı altında birleştirdiklerini hatırlattı.

KAPIDER'in kısa süre içinde yaptığı çalışmalarla kapı üreticilerinin yeni umudu olduğunu belirten Ekşi, "Tosya Organize Sanayi Bölgesi'nde, faaliyete geçirdikleri fabrikalarda yeni istihdam alanları açan sanayicilerimiz, son teknolojiyi kullanarak ürettikleri ürünlerle tüm dünya ile yarışır hale geldiler. Bu ürünlerin dış pazarlara ulaşması ve bilinen bir marka haline gelmesi için yoğun çalışmalar yapmaktayız. Bu kapsamında, KAPIDER ve Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) iş birliğiyle hazırladığımız projemiz Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edilmiş ve sanayicilerimize 1,8 milyon lira destek sağlanmıştı. Gerçekleştirdiğimiz 2016 yılının ilk toplantısında, ulusal ve uluslar arası platformda iş adamalarımızın rakipleriyle daha etkin rekabet edebilmelerine imkan sağlayacak olan bu projemiz ile diğer çalışmalarımızı değerlendirdik. Üreticilerimizin yeni istihdam alanları ve daha fazla katma değer üretmelerine yönelik yaptığımız çalışmalar, inşallah amacına uygun olarak başarıya ulaşır" diye konuştu.

Ekşi, sanayi alanında bölgesinde bir yıldız olan Tosya'yı KAPIDER çatısı altında ulusal ve uluslararası platformda da söz sahibi haline getireceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tosya Tso Başkanı Ekşi'den Kapıder Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement