Toyota'dan Yeni Teknolojiler - Son Dakika
Otomobil

Toyota'dan Yeni Teknolojiler

Toyota\'dan Yeni Teknolojiler

Toyota’nın geleceğin motor teknolojileri ile ilgili yol haritası, gerçek üretim modellerinin ilk kez birarada sergilenmesi ile Paris’te hayata geçti.

07.10.2014 14:12

Toyota’nın geleceğin motor teknolojileri ile ilgili yol haritası, gerçek üretim modellerinin ilk kez birarada sergilenmesi ile Paris’te hayata geçti.


Toyota standını ziyaret edenler, hibrid motor teknolojisine sahip C-HR konsepti, hidrojen yakıt hücreli seri üretim otomobili Toyota Fuel Cell Sedan, elektrikli minik aracı Toyota i-ROAD ve Yeni Yaris’i inceleme şansı buldular.




C-HR


Paris Motor Show’da dünya prömiyeri gerçekleştirilen Toyota C-HR konsept, bibrid teknolojisine sahip.


4,350 mm uzunluğa, 1,850 mm genişliğe, 1,500 mm yüksekliğe ve 2,640 mm dingil mesafesine sahip C-HR konseptin ön tasarımı gelecekteki Toyota araçlarının yeni tasarım anlayışının ilk ipuçlarını da veriyor.



Fuel Cell Sedan


Toyota, hidrojen yakıt hücreli hibrit otomobili 4 kapılı Fuel Cell Sedan’ın seri üretim modelini ilk kez Paris’te günışığına çıkardı. Fuel Cell Sedan’ın yakıtı sadece 3 dakikada doldurulabiliyor ve kullanımda su buharından başka hiçbir madde salımı gerçekleşmiyor.


Fuel Cell Sedan, Japonya’da 2015 yılının Nisan ayından önce, yaz aylarında da ABD ve Avrupa pazarlarında satışa sunulacak.



i-Road


2 yıl önce görücüye çıkan 2 kişilik Toyota i-ROAD’un seri üretim modelinin Avrupa tanıtımı Paris’te yapıldı.  Üç tekerlekli bir triporter görünümüne sahip bu küçük araç, Lityum-iyon aküden sağlanan güç ile desteklenen bir çift 1.9 kW’lık elektrikli motora sahip. Aaç fabrika verilerine göre 50 km’ye yakın menzil sunuyor.


i-ROAD, Ekim ayından itibaren Fransa’nın Grenoble şehrinde özel bir projede kullanılmaya başlandı.


Yeni Yaris


Toyota’nın Avrupa Tasarım Merkezi’nde tasarlanan ve yaz aylarında tanıtımı yapılan Yeni Yaris, Paris Motor Show’da sergilendi. Eylül ayında Türkiye’de satışa sunulan Yeni Yaris’in hibrit modeli ise Ekim ayında pazara sunulacak.

Kaynak: Carmedya.com

Son Dakika Otomobil Toyota'dan Yeni Teknolojiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement