Toyota Teknik Eğitim Programı 23 Mezun Daha Verdi - Son Dakika
Güncel

Toyota Teknik Eğitim Programı 23 Mezun Daha Verdi

Toyota Teknik Eğitim Programı'ndan (T-TEP) bu yıl 23 öğrenci mezun oldu.

02.07.2015 17:13

Toyota Teknik Eğitim Programı'ndan (T-TEP) bu yıl 23 öğrenci mezun oldu.

Toyota'dan yapılan açıklamaya göre, otomotiv sektörünün satış sonrası hizmetler alanında duyduğu "yetişmiş teknik eleman" ihtiyacını karşılamayı amaçlayan T-TEP, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 23 mezun daha verdi.

İstanbul Şişli Endüstri Meslek Lisesi ve Adana Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Anadolu Endüstri Meslek Lisesi'nde uygulanan T-TEP'ten bugüne kadar mezun olan öğrenci sayısı 424'e ulaştı.

Toyota kültürünü ve eğitimini almış teknisyenler yetiştirmek ve mezunların Toyota bayilerinde istihdamlarını sağlamak amacıyla devreye alınan T-TEP'te formen, teknisyen ve yardımcı teknisyenler için uygulanan özel eğitim, programın yüzde 50'sini kapsıyor.

Programda temel otomotiv bilgileri başta olmak üzere periyodik bakım, motor, aktarma organları, şasi, elektrik donanımı ve elektronik kontrol sistemleri konularında eğitim veriliyor. Öğrenciler üç yıllık eğitim süresince toplam 630 saatlik mesleki ders alıyor.

Toyota Motor Corporation'ın tüm dünyada uyguladığı özel programın izlendiği T-TEP'te uluslararası düzeyde eğitim gören öğrenciler, tam donanımlı teknik eleman olarak mezun oluyor.

Her yıl, meslek lisesinin birinci sınıfını başarıyla tamamlayanlar arasından sınavla İstanbul Şişli Endüstri Meslek Lisesi'nden 16, Adana Şehit İdari Ataşe Bora Süelkan Endüstri Meslek Lisesi'nde de 12 öğrenci programa kabul ediliyor.

Açıklamada, "Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ, Avrupa'nın en genç nüfusuna sahip Türkiye'nin istihdamına katkıda bulunmayı, teknik altyapısı ve donanımı yeterli iş gücünü sektöre kazandırmayı çok önemli bir görev olarak görüyor" ifadelerine de yer verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Toyota Teknik Eğitim Programı 23 Mezun Daha Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement