Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi oldukları günden bugüne il genelinde tam 185 milyon liralık içme suyu ve kanalizasyon çalışmasına imza attıklarını söyledi.

01.05.2016 13:00

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Büyükşehir Belediyesi oldukları günden bugüne il genelinde tam 185 milyon liralık içme suyu ve kanalizasyon çalışmasına imza attıklarını söyledi.

Gümrükçüoğlu, bir kıraathanede muhtarlarla gerçekleştirdiği sohbette, 2015 yılında il genelinde Büyükşehir Belediyesi tarafından 20 milyon liralık betonlama ve 30 milyon liralık asfaltlama olmak üzere 50 milyon liralık yol serme çalışması gerçekleştirdiklerini belirterek, bu rakama mahalle yollarında icra edilen menfez ve duvar inşaatlarıyla bakım, onarım çalışmalarının dahil olmadığını kaydetti.

Geçen yıl 50 milyon liralık asfalt ve betonlama çalışması yaptıklarını ifade eden Gümrükçüoğlu, "Bu yıl ise bu rakamı 100 milyon liraya yükseltmiş olacağız. İlçe belediyelerimizin il genelinde ayrıca yürüttüğü çalışmalar da bunun dışındadır. Trabzon büyükşehir statüsüne kavuşmadan önce il genelinde ne kadar çalışma yapılıyordu? En yoğun çalışmanın yapıldığı 2013 yılında İl Özel İdaresi tarafından toplamda 30 milyon liralık çalışma icra edilmiştir. Trabzon, büyükşehir statüsüne kavuşmuş olmanın çok ciddi faydalarını görmektedir" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, Trabzon'un büyükşehir olmasıyla il genelindeki tüm içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarının da tek elden yürütülmeye başlandığına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Büyükşehir öncesinde İl Özel İdaresi, il belediyesi, 18 ilçe belediyesi ve 57 belde belediyesi, içme suyu ve kanalizasyon alanında kendi alanlarında çalışmalarını gerçekleştirmekteydi. Geçmiş dönemde bu 76 ayrı kurumun sürdürdüğü çalışmaları şimdi Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaresi, il genelinde tek başına sürdürüyor. Bunun çok ciddi faydalarını görmekteyiz. Projelerimiz bu şekilde çok daha hızlı ilerlemektedir. İl genelinde çok önemli çalışmalara imza atılmaktadır. Büyükşehir Belediyesi olduğumuz günden bugüne il genelinde tam 185 milyon liralık içme suyu ve kanalizasyon çalışmasına imza atmış bulunmaktayız. Bu rakamlar Trabzon için önceki dönemlerde ulaşılması çok zor rakamlardı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement