Trabzon'da 154 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı - Son Dakika
Güncel

Trabzon'da 154 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

Trabzon\'da 154 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Trabzon Prof. İhsan Koz İlkokulu’nda tören düzenlendi.

28.09.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Trabzon Prof. İhsan Koz İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okudu. Folklor gösteri ve skeçlerin ardından öğrencilerin ilk ders zilini Trabzon Valisi Abdil Celil Öz öğrenciler ile birlikte çaldı.

Törende bir konuşma yapan Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Trabzon genelinde 154 bin öğrencinin ders başı yaptığını belirterek, "Bugün okul öncesinde 5 bin 993, ilkokul birinci sınıfta 8 bin 235 öğrencimiz ile birlikte toplam 154 bin öğrencimize Allah'tan zihin açıklığı diliyorum. 2014-2015 eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz birçok alanda başarılarına şahitlik ettik. Bakanlığımızın düzenlediği 11 bin 648 öğrencimizin katıldı. Temel eğitimden orta eğitime geçiş sınavlarında il ortalamasını gerideki yıllara oranlar artırarak iller sıralamasında 22. sıraya yükseldik. 9 bin 106 öğrencimizin katıldığı YGS sınavında başarı elde ederek öğrencilerimizin yüzde 25'i 450 ve üzeri puan almış LYS sınavında yüzde 39 olan yerleştirme yüzdemiz yüzde 40'lara yükselmiştir. 2015-2015 TEOG sınavlarda il sıralamamızı onlu sıralara çıkarmayı hedeflemekteyiz. İlimiz genelinde 265 okulda bin 976 öğretmenle, 52 bin 72 öğrencimiz bu etütlerden ücretsiz istifade etmiştir. Bu senede Ekim ayının ilk haftasından sonra bu etkinliğimiz başlayacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları ve Yayınları Daire Başkanı Ercan Şen ise, son yıllarda eğitim konusunda çok iş açıcı sonuçlar alınmadığını kaydederek, "Eğitim ve öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Trabzon 4 bin yıllık şehir olarak eğitimi, bilim, kültür, siyasi ve diğer alanlarda başarılı olmuştur. Ülkemizin, yurdumuzun yükünü taşımaktan şeref duymuş bir şehrimiz. Fakat son yıllarda eğitim konusunda çok iş açıcı sonuçlar aldığımızı söyleyemeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon'da eğitim çıtasını yükselteceklerini dile getirerek, "Ne kadar büyük okullarımız olursa olsun, ne kadar teknolojik imkanlarımız olursa olsun sonuçta başarı öğretmene, öğrenciye, veliye ve okul yönetimiyle bunları uyum içerisinde çalışmasına bağlı. Bu anlamda Trabzon ilimizde başarılı güzel okullarımız var. Biz bu birlikteliği uyum içerisinde çalışarak oturtabilirsek ilk önce tek tek bütün okullarımız ondan sonra bütün ilçelerimiz olarak eğitimde Trabzon olarak çıtamızı, başarımızı yükseltiriz" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Trabzon'da 154 Bin Öğrenci İçin Ders Zili Çaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement