Trabzonspor'da "Oyun Sistemi" Rahatsızlığı - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor'da "Oyun Sistemi" Rahatsızlığı

Trabzonspor\'da "Oyun Sistemi" Rahatsızlığı

– TRABZONSPOR'da özellikle bazı yabancı oyuncuların defans ağırlıklı oyun sisteminden rahatsız oldukları için teknik direktör Vahid Halilhodzic'le aralarında oluşan gerginliğin iyice su yüzüne çıkmaya başladığı öne sürüldü.

29.09.2014 13:48

– TRABZONSPOR'da özellikle bazı yabancı oyuncuların defans ağırlıklı oyun sisteminden rahatsız oldukları için teknik direktör Vahid Halilhodzic'le aralarında oluşan gerginliğin iyice su yüzüne çıkmaya başladığı öne sürüldü.

40 MİLYON EUROLUK FORVETLERDEN 2 GOL

Sezon başında Benfica'dan 5 milyon euroya Cardozo'yu, Spartak Moskova'dan 6 milyon euroya Waris'i, Guingamp'tan 2.5 milyon euroya Yatabare'yi, Milan'dan 2.5 milyon euroya Kevin Constant'ı transfer ederken 4 oyuncuya verilecek garanti paralarla birlikte yaklaşık 40 milyon euroluk bir forvet hattı oluşturan Trabzonspor, buna rağmen ligde oynadığı 4 maçta 4 beraberlik aldı, sadece 2 gol atabildi.

Teknik direktör Vahid Halilhodziç'in bordo mavili takıma oynatmaya çalıştığı kontratağa dayalı "Cezayir Modeli"nin özellikle yabancı futbolcular arasında rahatsızlık yarattığı ve bu konudaki düşüncelerini Boşnak çalıştırıcıya ilettikleri belirtildi.

TOPLANTIDA TARTIŞMA

İstanbul Başakşehir maçından sonra ve Kasımpaşa müsabakasından önce yapılan analiz toplantılarında Kevin Constant'ın Boşnak çalıştırıcıya hücuma dönük bir oyun sistemi benimsemeleri gerektiğini vurguladığı, Malili forvet oyuncusu Mustapha Yatabare'nin de bu görüşe destek verdiği iddia edildi.

MR'A GÖRE SAKAT DEĞİL

Vahid Halilhodziç'in takımın önünde sözlü tartışmaya girdiği 2 oyuncuya Kasımpaşa maçında kadroda yer vermemesi de gerginliğin iyice belirginleşmesine sebep olduğu belirtildi. Sakat olduğunu söyleyen oyunculardan Mustapha Yatabare'nin MR sonuçlarında bir bulguya rastlanmaması, kulüpten de sakatlıkla ilgili her hangi bir açıklama yapılmaması, bu oyuncunun Halilhodziç'e tepki olarak oynamak istemediği iddialarını da gündeme getirdi. Bu arada Trabzonspor'un Paraguaylı forveti Oscar Cardozo'nun da ileride yeteri derecede top alamamasından şikayet ettiği öğrenildi.

Vahid Halilhodzic'in sezon başında tartıştığı Fransız oyuncu Florent Malouda takımdan gönderilmiş, Boşnak çalıştırıcı daha önce Cardozo ile de antrenmanda küçük bir tartışma yaşamıştı.

"KORKAK OYNATARAK YARIŞILMAZ"

Halilhodziç'in oyun sisteminin defans ağırlıklı olmasına yer veren yerel gazeteler, bugünkü yayınlarında, "Halilhodziç'in futbol mantığı isyan ettiriyor. Korkak oynatarak yarışılmaz", "Trabzonspor'da Cezayir formülü işe yaramıyor, taraftar her geçen hafta isyan ediyor" ve "Trabzon'a korkaklık yakışmaz" görüşünü öne çıkardılard.

Gazetelerde ayrıca, "Bordo mavili takımın ligde alınan 4 beraberliğin ardından Hallihodziç hedef tahtasına oturtuldu, takıma oynattığı savunma sistemi ile eleştirilerin odağı haline geldi. Oyunu kendi sahanda kabul et, kontratakla sonuca git mantığıyla bu işler yürümez' yorumları da yapıldı. Halilhodziç'in takımda hala bir kadro yapısı oluşturamaması da eleştirilerin başında gelen konulardan oldu.

LEGİA VARŞOVA PROGRAMI AÇIKLANDI

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi L Grubu'nda perşembe günü kendi sahasında oynayacağı Legia Varşova maçının antrenman ve basın toplantısı programı açıklandı. Buna göre Trabzonspor'da Vahid Halilhodzic'les 1 futbolcu çarşamba günü saat 14.00'te Avni Aker Stadyumu'nda basın toplantısı yapacak. Bordo mavililerin ilk 15 dakikası basına açık antrenmanı ise saat 17.00'de Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde gerçekleşecek.

Legia Varşova, çarşamba günü saat 15.15'te Trabzon'a gelecek. Legia Varşova'nın teknik direktörü Henning Berg, aynı gün saat 18.30'da Avni Aker Stadyumu'nda basının karşısına çıkacak. Rakip takımın saat 19.00'da gerçekleştireceği son antrenmanın ilk 15 dakikası da basına açık olarak yapılacak.

GENÇ TAKIMLAR DA BERABERE

Ligin ilk 4 haftasında 4 beraberlik alan Trabzonspor'un alt liglerde oynayan takımları da bu haftayı beraberlikler alarak kapattı. U-19 Elit Akademi Ligi'nde Kasımpaşa ile 1–1 berabere kalan bordo mavililer, Coca Cola Akademi Ligi'nde de U-14 ve U-17 klasmanlarında Samsunspor ile 0–0, U-15'te ise yine Samsunspor'la 1–1 beraberlikle sahadan ayrıldı. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor'da 'Oyun Sistemi' Rahatsızlığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement