Traktör Sürücülerine Eğitim Verildi - Son Dakika
Yerel

Traktör Sürücülerine Eğitim Verildi

Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından ilçe halk kütüphanesi toplantı salonunda traktör sürücülerine trafik kurallarıyla ilgili eğitim verildi.

14.02.2014 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhacıköy Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği tarafından ilçe halk kütüphanesi toplantı salonunda traktör sürücülerine trafik kurallarıyla ilgili eğitim verildi.

Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amiri Komiser Yardımcısı Ahmet Olgun, traktörlerin ve römorkların arkasında mutlaka trafik işaret ve flaşörlerin yer alması gerektiğini ve römorktaki yük üzerinde yolcu taşımanın tehlikeli ve yasak olduğunu dile getirdi.

Traktörlerin flaşörlü, yanıp sönen, sarı ışıklı, dönerli ve uyarı lambası takmalarının zorunlu olduğunu ifade eden Olgun, "Lastik tekerlekli traktörlerin yerleşim yerleri içindeki azami hızı 20, yerleşim yerleri dışındaki çift yönlü yollarda 30, bölünmüş yollardaki azami hızları ise saatte 40 kilometredir" diye konuştu.

Traktör üzerine sürücüden başka ve römork üzerindeki yük üzerinde de insan taşınamayacağına dikkat çeken Olgun, "Tarım işlerinde kullanılmak üzere imal edilmiş ve genişliği 2.55 metre ile 3.05 metre arasında olan araçlar havanın kararmasından itibaren gün hava aydınlanana kadar kara yolunda trafiğe çıkarılamaz" dedi.

Traktör sürücülerinin merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından toplantı son buldu. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Traktör Sürücülerine Eğitim Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement