TRT Yönetim Kurulu Adayları Belirlendi - Son Dakika
Güncel

TRT Yönetim Kurulu Adayları Belirlendi

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT yönetim kurulu üyeliği için Bakanlar Kuruluna teklif edilmek üzere, Prof. Dr. Mehmet Barca ile Dr. Cengiz Ceylan'ın aday gösterilmesine karar verdi.

18.03.2015 18:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TRT yönetim kurulu üyeliği için Bakanlar Kuruluna teklif edilmek üzere, Prof. Dr. Mehmet Barca ile Dr. Cengiz Ceylan'ın aday gösterilmesine karar verdi.

RTÜK'den yapılan yazılı açıklamada, 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun ile 2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanununun amir hükümleri gereğince işletme, iktisat veya maliye alanlarında boş bulunan TRT yönetim kurulu üyeliği için Bakanlar Kuruluna teklif edilmek üzere, Prof. Dr. Mehmet Barca ile Dr. Cengiz Ceylan'ın aday gösterilmesine karar verildiği bildirildi.

- Unutma Beni dizisine müeyyide

Açıklamada ayrıca, RTÜK'ün bugün gerçekleştirdiği toplantıda, Fox TV'de 26 Şubat'ta yayınlanan "Unutma Beni" adlı diziyle ilgili Üst Kurul uzmanlarınca hazırlanan raporunda değerlendirildiği belirtilerek, kurulun, dizide, "Ali" isminin maymun şeklindeki peluş oyuncakla özdeşleştirilmesinin, İslam toplumu için manevi değeri son derece yüksek bir İslam büyüğüne hakaret edildiği algısına yol açtığı göz önünde bulundurarak, yayınların toplumun milli ve manevi değerlerine aykırı olamayacağına ilişkin 6112 sayılı kanunun 8/1/f maddesinin ihlal edildiği sonucuna varıldığı kaydedildi.

Bu nedenle anılan kuruluşa oy birliğiyle müeyyide uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TRT Yönetim Kurulu Adayları Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement