Trtworld, Haklının ve Doğrunun Yanında Olacak" - Son Dakika
Güncel

Trtworld, Haklının ve Doğrunun Yanında Olacak"

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRTWORLD'ün şifresiz yayına başlamasına ilişkin, "18 Mayıs'tan bu yana şifreli yayını sürdürdük, biraz da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlamına binaen şifreyi kaldırdık" dedi.

30.10.2015 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TRT Genel Müdürü Şenol Göka, TRTWORLD'ün şifresiz yayına başlamasına ilişkin, "18 Mayıs'tan bu yana şifreli yayını sürdürdük, biraz da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlamına binaen şifreyi kaldırdık" dedi.

Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU)  Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen toplantıya katılan Göka, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TRTWORLD'ün şifresiz yayına geçmesini değerlendirdi.

Yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini anlatan Göka, şunları söyledi:

"Çalışma sırasında arkadaşlarımı görmenizi isterdim. Özellikle geri planda çalışanlar ve emek sarf edenler pek görünmezler ama gerçekten hummalı bir çalışmaydı. Mahcup olmayacak şekilde çıkmayı amaçlamıştık. 18 Mayıs'ta televizyon yayınları şifreli olarak başlamıştı. O deneme süreci son derece önemliydi. 18 Mayıs'tan bu yana şifreli yayını sürdürdük, biraz da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın anlamına binaen şifreyi kaldırdık."

TRT Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren ise personel alımında çok seçici olduklarına vurgu yaparak, "Dünyanın birçok yerinden tecrübesi olan, bu alanda isim yapmış, profesyonel muhabir, sunucu ve editörleri bünyemizde toplamaya çalıştık. Bunları yaparken, Türkiye'ye ve değerlerimize saygı duyan gazetecileri özellikle seçmeye çalıştık" diye konuştu.

Personel alımının en zor aşama olduğunu, binlerce müracaatın arasından en iyilerin seçildiğini anlatan Eren, şunları söyledi:

"Dünyanın her yerindeki olayı kavrayacak ve yansıtacağız. Temel unsurumuz insan olacak. İnsani değerleri işimizin merkezine koyduk, bir yerde savaş çıktığında ilk bakacağımız kimin haklı olduğu değil, siviller, çocuklar ve bebekler olacak. Bu, Türkiye'nin dış politikasıyla da birebir uyumlu. Bu bölgede olan tüm politikamız haklının ve doğrunun yanında olmak olacak. Kanalın da bakış açısı bu olacak."

"BBC, CNN ve El-Cezire'ye rakip olacağız"

Kanalın renginin Türkiye'nin rengi olan "turkuaz" olarak belirlendiğini aktaran Eren, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Coğrafya olarak çok büyük olmasak da içinde onlarca farklı kültürü barındırıyoruz. Bu kültürlerin beraberliğinden bir nesil ortaya çıktı. Burada da farklı renklerdeki partiküllerin birleşiminden TRT logosu oluşuyor. Bu, insanları birey olarak değerlendirdiğimizi ve o bireylerin bir araya geldiklerinden daha anlamlı olduğunu logomuzda ifade etmeye çalıştık. Dünyada büyük yayıncı kuruluşlar belli, onlar da kamu yayıncısı. Dünyada ağırlıklı olarak yayın yapan kanallar belli, TRTWORLD bunlara rakip olarak ortaya çıkıyor. İsimlendirmek gerekirse BBC, CNN ve El-Cezire'ye rakip olarak çıkıyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Trtworld, Haklının ve Doğrunun Yanında Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement