TSK İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - Son Dakika
Güncel

TSK İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri İzin Yönetmeliğinde değişiklik yaptı.

04.02.2015 11:06  Güncelleme: 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Savunma Bakanlığınca Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) İzin Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı.

TSK İzin Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yönetmeliğinin "Atama ile birliğinden ayrılan subay ve astsubayların o yıl içinde izin kullanıp kullanmadıkları, kullanmış iseler müddetleri ve iznin hangi ayda kullanıldığı, muhassasat ilmuhaberlerinin izinle ilgili bölümüne yazılır ve personelin bağlı bulunduğu birlik, karargah veya kurum amirince onaylanır" şeklindeki maddesinin sonuna şu fıkra eklendi:

"TSK'da görevli personelin bakmakla yükümlü olduğu engelli eşi, engelli çocukları ve yargı kararıyla vasi tayin edilmesi kaydıyla engelli kardeşinin, tıbbi tanılaması yapılmış ve Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliği veya Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğine göre bir özel eğitim kurumunda kayıtlı olması şartıyla, özel eğitime getirilip/götürülmesi ve eğitime iştiraki maksadıyla her engelli birey için haftada 8 saat günlük eğitim izni verilir. Engelli çocuk sahibi anne ve babanın her ikisinin çalışması durumunda bu izin, alınan beyana istinaden birine kullandırılır. Anne ve babadan birinin çalışması durumunda, alınan beyana ve gerekçeye istinaden çalışan ebeveyne bu izin kullandırılır. Bu süre ilgili olduğu haftayı geçmeyecek şekilde personelin isteğine göre bir defada veya bölünerek kullandırılır."

Ayrıca, personelin bakmakla yükümlü eşi, çocukları ve aynı çatı altında yaşayan anne, baba veya yargı kararıyla vasi tayin edilmesi kaydıyla kardeşinin, Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümlerine göre yetkili hastaneden alınması şartıyla raporunda "ağır engelli" ibaresi bulunan yakınlarının bakımı maksadıyla, her engelli birey için ayrı olmak üzere günde 1 saat günlük bakım izni verilecek.

Bu sürenin gün içerisinde kullandırılma zamanı personelin isteğine göre düzenlenecek. Engelli çocuk sahibi anne ve babanın her ikisinin çalışması durumunda bu izin alınan beyana istinaden birine kullandırılacak. Anne ve babadan birinin çalışması durumunda, alınan beyana ve gerekçeye istinaden çalışan ebeveyne bu izin kullandırılacak.

Her engelli birey için ayrı olmak üzere bir gün içerisinde, günlük bakım izni veya günlük eğitim izinlerinden sadece birinden yararlanılabilecek.

Personel, engelli günlük eğitim izni veya engelli günlük bakım iznini verimli kullanabilmesi açısından birlik imkanları ve amirlerin değerlendirmesine göre ulaşım imkanından istifade ettirilebilecek. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TSK İzin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement