Ttk'nın Özelleştirileceği İddiaları - Son Dakika
Güncel

Ttk'nın Özelleştirileceği İddiaları

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Özelleştirmeye karşı biz sendika olarak tepkileri koyacak insanlarız." dedi.

14.08.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, "Özelleştirmeye karşı biz sendika olarak tepkileri koyacak insanlarız." dedi.

Demi·rci·, Zonguldak Platformunun düzenledi·ği· etki·nli·kte yaptığı konuşmada, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) kalkınması için çaba sarf ettiklerini söyledi.

Kömür üretimin arttırılması için TTK yönetimi ile görüştüklerini ifade eden Demirci, şöyle konuştu:

"En büyük sıkıntılarımızdan biri TTK'nın özelleştirme çalışmalarıdır. 15 Temmuz darbe girişiminden önce çok sık gündeme geliyordu. Allah bir daha bu tür darbe girişim veya herhangi dışarıdan gelecek bir girişimi inşallah bize göstermez. O süreçte biraz askıya alındı. Şu anda hayat yavaş yavaş yoluna girmeye başladı. Bizler de sendika olarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Ankara'daydık. Orada konuştuk. Özelleştirme İdaresi Başkanı bize, 'şu anda özelleştirmede herhangi bize gelmiş bir şey yok' dedi. Sendika, Zonguldak halkı ve sivil toplum örgütleri olarak TTK'nın ileriye gitmesi ve zarar etmemesi için elimizden gelen tüm mücadeleyi veriyoruz. Biz ne yapılması lazım, bununla ilgili öneriler de sunuyoruz. TTK yönetimi ile oturarak konuştuğumuz zamanlarda üretimin artırılması konusunda toplantılarımız oluyor. Özelleştirmeye kesinlikle ve kesinlikle karşıyız. Özelleştirme demek, ölüm demektir. Bunu herkes biliyor. Özelleştirmeye karşı biz sendika olarak tepkileri koyacak insanlarız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ttk'nın Özelleştirileceği İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement