Tüba, Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Kurdu - Son Dakika
Ekonomi

Tüba, Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Kurdu

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) bünyesinde, kanser ve kök hücre konularında faaliyet gösteren çalışma gruplarından sonra "TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu" kuruldu.

07.02.2015 11:46

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) bünyesinde, kanser ve kök hücre konularında faaliyet gösteren çalışma gruplarından sonra "TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu" kuruldu.

TÜBA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yeni kurulan gıda ve beslenme çalışma grubu ile daha sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenen toplum hedefine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, gıda ve beslenmenin Türkiye ve dünya için önemli ve öncelikli olması nedeniyle bu konuda çalışma grubu kurduklarını belirtti. Grubun, ilgili paydaşların katkı ve katılımıyla toplum, kamuoyu ve politika yapıcılara yönelik bilimsel etkinlikler gerçekleştireceğine işaret eden Acar, bu kapsamda Nisan ayında Asya Akademiler Birliği ile "Sürdürülebilir Gıda Güvenliği" çalıştayı düzenleyeceklerini kaydetti. Acar, ayrıca TÜBA Kanser ile Gıda ve Beslenme Çalışma Gruplarının, Mayıs ayında "Gıda, Beslenme ve Kanserin Önlenmesi" konulu bilimsel toplantı gerçekleştireceklerini ifade etti.

Grubun Yürütücüsü ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin de toplumun beslenme durumunun saptanması ile sorunların ve önceliklerin belirlenerek değerlendirileceğini kaydetti. Hayvan ve insan sağlığının korunması ile hastalıkların iyileştirilmesi için ulusal ve uluslararası üniversiteler ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının ilgili kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapacaklarına değinen Şahin, bu kapsamda sempozyum, konferans, eğitim, çalıştaylar düzenleneceğini ve bilgilendirme faaliyetlerine kitap, broşür, medya ve internet aracılığıyla katkı sağlayacaklarını belirtti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Tüba, Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement