Tüed Genel Başkanı Ergün Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Tüed Genel Başkanı Ergün Açıklaması

Tüed Genel Başkanı Ergün Açıklaması

"Bugün bin 500 lira maaşı olan emekli, 500 lirasını bu derneğe borçludur.

07.05.2014 16:57

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "Bugün bin 500 lira maaşı olan emekli, 500 yüz lirasını bu derneğe borçludur. Biz de bu hakkı verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Özel bir hastaneyle yapacakları sağlık protokolü için kente gelen Ergün, Vali Orhan Alimoğlu'nu ziyaret etti.

Ergün, burada yaptığı konuşmada, 98 şubesi ve 620 bin üyesiyle gönüllü sivil toplum kuruluşları arasında ülke birincisi olduklarını söyledi.

Arzularının temsil ettikleri kitlenin temel problemlerini ülkeyi yönetenlerle paylaşmak olduğunu belirten Ergün, "Maksadımız üzüm yemek. Doğruları söyleyerek hak almak. Bu kuruluş olmasa bugün emeklilerin durumu çok daha sıkıntılı olurdu. Yaptığımız bilimsel çalışmalar ve isteklerle, derdimizi iyi anlatmakla 3 lira da 1 lira bu dernek sayesinde alınmıştır. Bugün bin 500 lira maaşı olan emekli, 500 lirasını bu derneğe borçludur. Biz de bu hakkı verenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Uzun uğraşlar sonunda intibak hakkı kazandıklarına dikkati çeken Ergün, emekliliğin kutsal hak olduğunu anlattı.

"Döktüğünüz alın teri ve emekle bu ülkeye hizmet etmenin sonunda emekliliği hak edersiniz" diyen Ergün, "Bizim her iş dalından emekli üyelerimiz var. Biz böyle bir kuruluşuz. Biz teşkilatı eğitimden geçiriyoruz. Hak ararken hangi kanun maddesi ile arayacaklarını bilecekler" ifadesini kullandı. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tüed Genel Başkanı Ergün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement