TÜKD'den "Çocuk Gelin Ayıbına Hayır" Sempozyumu - Son Dakika
Yerel

TÜKD'den "Çocuk Gelin Ayıbına Hayır" Sempozyumu

TÜKD\'den "Çocuk Gelin Ayıbına Hayır" Sempozyumu

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi 9 Mayıs'ta "Çocuk Gelin Ayıbına Hayır" sempozyumu düzenleyecek.

06.05.2014 14:36  Güncelleme: 14:32

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği (TÜKD) Antalya Şubesi 9 Mayıs'ta "Çocuk Gelin Ayıbına Hayır" sempozyumu düzenleyecek.

Makine Mühendisler Odası Antalya Şubesi salonunda gerçekleştirilecek olan "Çocuk Gelin Ayıbına Hayır" sempozyumunda Avukat Nazan Moroğlu, Prof.Dr.Nurşen Adak, Prof.Dr.Münire Erman Akar, Prof.Dr.Fulya Sarvan, Doç.Dr.Esin Özatalay, Doç.Dr.Özen Kulakaç, Yrd.Doç.Dr.Hala Koçer. Sosyal Hizmetler Uzmanı Güngör Çabuk ve Sözcü Gazetesi Yazarı Ayşe Sucu, sorunun psikolojik, sosyolojik, ekonomik, tıbbi, hukuki ve dini yönlerini ele alacak.

TÜKD Antalya Şube Başkanı Ayla Yüksel yaptığı yazılı açıklamada, konunun acilen ele alınması ve önlemlerin radikal biçimde değerlendirilmesi açısından önem taşıdığını belirterek, "Kızlarımızın çocuk yaşlarında evlendirilmeleri, başlık parasıyla satılmaları ülkemiz için bir yüz karasıdır. Onların eğitimlerini engelliyerek toplumdan pasifize etme adına her geçen gün artan bu olgunun dikkatle takip edilmesi ve önlenmesi adına girişimlerde bulunmak, toplumsal duyarlılığı olan herkesin görevi olmalıdır. Çocuklar, gençler, anneler, babalar bu çerçevede eğitilmelidir" dedi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel TÜKD'den 'Çocuk Gelin Ayıbına Hayır' Sempozyumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement