TÜKODER Üyeleri, Bankaları Protesto Etti - Son Dakika
Güncel

TÜKODER Üyeleri, Bankaları Protesto Etti

TÜKODER Üyeleri, Bankaları Protesto Etti

TÜKODER üyeleri, bankaların 'hesap işletim ücreti' alınmasına tepki gösterdi.

15.03.2013 13:06  Güncelleme: 13:18

İzmir'de Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) üyeleri, bankalarda açılan vadesiz hesaplar, kredi kartları ve kullanılan kredilerde 'dosya masrafı' ve 'hesap işletim ücreti' alınmasına tepki gösterdi. TUKODER üyeleri tepki olarak kredi kartlarını makasla kesti.

Konak'ta toplanan TÜKODER İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 50 kişi, bankalacılık uygulamalarını teşhir ve protesto etmek amacıyla basın açıklaması yaptı. Topluluk adına basın açıklamasını TÜKODER İzmir Şube Başkanı Gülçin Tonguç okudu. Bankaların vatandaşların sırtından büyük paralar kazandığını ifade eden Tonguç, tüketici haklarının hiçe sayıldığını öne sürdü. Bankaların kazanç ve menfaat uğruna, hizmet anlayışını bir kenara bırakarak soygun düzeni kurduğunu iddia eden Tonguç, şunları söyledi:

"Bu haksız uygulamaların devam etmesi durumunda bizler de örgütlü ve karalı mücedelemizi sürdürerek bankalar önünde oturma eylemleri yapacak ve protesto edeceğiz. Bankalar bir yandan bizim paramazı işleterek para kazanırken diğer yandan bizden de para almaya devam etmektedir. Bu durumda bize kazandırmayıp, kendilerini zengin etmektedirler. Bu Deli Dumrul kesintileri devam ederse hesaplarımızı kapatarak yastık altında para saklama dönemine geri döneceğiz. Eğer kredi kartı için ücret alınmaya devam edilirse tüketiciler en azından iki kredi kartından birini iptal edecektir. Bankalar unutmamalıdır ki tükecitilere muhtaçdırlar. Tüketiciler olarak unutmayılım ki biz olmadığımızda üretim ve tüketim, hatta sermaye olmaz. Hep birlikte, el ele omuz omuza mücedale ettiğimizde her tür güçlüğün hak ihlalinin ve suistimallerin önüne geçebiliriz."

Basın açıklaması ardından TÜKODER üyeleri bankaları protesto etmek amacıyla ikinci kredi kartlarını makasla kesti. Eylemin ardından kalabalık olaysız dağıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel TÜKODER Üyeleri, Bankaları Protesto Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement