Tüm Eğitim Sen'den Siirt Üniversitesi Rektörüne Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Tüm Eğitim Sen'den Siirt Üniversitesi Rektörüne Ziyaret

Genel Merkezi Siirt'te bulunan, Tüm Eğitim ve Bilim Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Selman Aksu, Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman'ı ziyaret etti.

17.12.2014 15:42

Makamda gerçekleşen görüşmede Aksu, sendikanın çalışmalarıyla ilgili Prof. Dr. Erman'a bilgi verdi.

Aksu, üniversitenin tarafsız ilkeler çerçevesinde kendisinin gayretleriyle gerek yeni açılmış bölümler gerekse yeni akademisyen kadrosunun güçlendirilmesi noktasındaki katkılarından dolayı Erman'ı ve ekibini tebrikleri ilettiklerini belirtti.

Doğu illerinde görev yapan eğitim çalışanlarının özlük haklarında bir iyileştirilmeye gerekliliğine dikkat çeken Aksu, şöyle konuştu:

"Özellikle doğu illerinde görev yapan eğitim çalışanlarının özlük haklarında bir iyileştirilmeye gidilmesi yönünde bakanlık nezdinde ciddi çalışmalar içinde olduk ve bunun somut adımlarının atılmaya başlandı. Rektör beyle yaptığımı görüşmede bu konuyu paylaştık ve kendileriyle bu konuda fikir birliğine vardık" dedi.

Üniversitelerin yerel dil ve lehçeleri geliştirme ve zenginleştirmesinde önemli bir rol üstlendiğini aktaran Aksu, "Üniversite olarak çok dilli kentimizin kendi anadillerinde eğitim görebilecekleri alanlara ihtiyaç var. Özelikle Türkçe, Kürtçe ve Arapça'nın konuşulduğu üç dilli kardeş şehrimizde yerel lehçelerimizin ve yok olmuş dillerle ilgili araştırma yapılarak bu dillerin tekrardan yaşatılması için yapılan çalışmalar sevindiricidir."

Üniversite'nin Siirt için son derece önemli bir kurum olduğunu ve Siirt'in dışarıya açılan bir penceresi ve vitrin niteliğinde olduğunu belirten Aksu, üniversitenin yapıcı her türlü projelerini desteklediklerini ve çalışmalarının önyargıdan uzak duyumlarla değil gözlemleyerek değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Erman ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Siirt Üniversite'sinin yeni kurulmasına rağmen uluslararası alanda yürüttüğü çalışmalar ses getirdiğini belirtti.

"Üniversite olarak Kürtçe, Arapça ve yok olmaya yüz tutmuş diller konusunda çalışmalarımız var. Üniversite ile ilgili broşür ve tanıtımlarımız çok dilli olarak Türkçe, Kürtçe, Arapça ve İngilizce yapılıyor." diyen Erman, Sivil Toplum Örgütlerin desteği Üniversite'nin gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.

Ziyarette sendika Genel sekreteri Mithat Beydoğan, genel Başkan yardımcısı Musa Taş Üniversite Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu'da katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tüm Eğitim Sen'den Siirt Üniversitesi Rektörüne Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement