Tunceli'de Nesli Tehlike Altına Olan Su Samuru Görüntülendi - Son Dakika
Güncel

Tunceli'de Nesli Tehlike Altına Olan Su Samuru Görüntülendi

Görüntü Dökümü : Su samurundan görüntüler Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez'in konuşması Su samurunu görüntüleyen Hüseyin Narin'in konuşması - Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Gürsönmez: "Su samuru nesli tehlike altına olan bir tür ve ilimizde sıkça görünmesi bizim açımızdan güzel bir olay. Biz gerçekten kendimizi şanslı görüyoruz" Tunceli'de, Pülümür Çayı'nda nesli tükenme tehlikesi altında olan bir su samuru görüntülendi.

19.01.2016 18:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Su samurundan görüntüler

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez'in konuşması

Su samurunu görüntüleyen Hüseyin Narin'in konuşması - Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Gürsönmez:

"Su samuru nesli tehlike altına olan bir tür ve ilimizde sıkça görünmesi bizim açımızdan güzel bir olay. Biz gerçekten kendimizi şanslı görüyoruz"

Tunceli'de, Pülümür Çayı'nda nesli tükenme tehlikesi altında olan bir su samuru görüntülendi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Tunceli Şube Müdürü Ali Haydar Gürsönmez, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 2015 yılında Bakanlık tarafından Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanter İzleme Projesi kapsamında, Tunceli'nin karasal ve iç su ekosistemleri biyolojik çeşitlilik envanter ve izleme çalışması yapıldığını anımsattı.

Tamamlanan çalışmada sonuç raporunun çıktığını belirten Gürsönmez, bu rapora göre memeli uzmanının 8 memeli türünden izlenecekler arasında ilk sırada su samuru olacak şekilde bir plan oluşturulduğunu vurguladı.

Tunceli'de su samurunun son dönemde gözlenmeye başlandığını ifade eden Ali Haydar Gürsönmez, şunları söyledi:

"Bu gerçekten bizim için sevindirici bir olay, sevindirici bir durum. İzleme planları oluşturuldu. Bundan sonra üniversitelerle, uzmanlarla her yıl hatta su samuruna her ay günde bir defa bütün akarsularda izlenmesi yönünde bir plan var uzmanlar tarafından. Onu inşallah gerçekleştireceğiz. Su samuru nesli tehlike altına olan bir tür ve ilimizde sıkça görünmesi bizim açımızdan güzel bir olay. Biz gerçekten kendimizi şanslı görüyoruz."

Su samurunu çayın kıyısındaki Bağın Kaplıcası'ndan görüntüleyen Hüseyin Narin de kaplıcanın doğayla iç içe olduğunu dile getirdi.

Kaplıcaya gelen vatandaşların şifa ararken, aynı zamanda dağ keçilerini, vaşak, tilki, kurt, ayı, ördek, kartal leylekleri çok kolay izlediklerini vurgulayan Narin, şöyle konuştu:

"Ama bugüne kadar su samurunu görmemiştik. Su samurunu gördük ve uzun bir süre de izleme şansımız oldu. Bu Peri Vadisi'nin, Bağın Kaplıcası mevkisinin bu kadar çok hayvana ev sahipliği yaptığını bilmiyordum. Doğaseverlerin, yöre halkının, tüm insanların buradaki hayvanlara özen göstermeleri gerekir diye düşünüyoruz ve tüm doğaseverleri Bağın Kaplıcası'na bekliyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunceli'de Nesli Tehlike Altına Olan Su Samuru Görüntülendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement