Tunceli'de PTT Çalışanlarından Eylem - Son Dakika
Yerel

Tunceli'de PTT Çalışanlarından Eylem

Tunceli'de Haber Sen ve KESK üyesi bir grup, PTT Şubesinde çalışan 20 personelin isteği dışında başka illerde görevlendirildiğini iddia ederek, duruma tepki gösterdi.

18.09.2014 19:31  Güncelleme: 09:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunceli'de Haber-Sen ve KESK üyesi bir grup, PTT Şubesinde çalışan 20 personelin norm fazlası olduğu gerçekçesiyle isteği dışında başka illerde görevlendirildiğini iddia ederek, duruma tepki gösterdi.

Moğultay Mahallesi Okullar Caddesi'nde bulunan PTT Şube Müdürlüğü binası önünde bir araya gelen grup, burada bir basın açıklaması yaptı. Haber-Sen Genel Başkanı Cemalettin Yüksel, 20 çalışanın kendi isteği dışında başka illere gönderildiğini öne sürdü.

Anayasa'nın 41. maddesinde "Aile, Türk toplumunun temelidir ve eşler arasında eşitliğe dayanır. Devlet, ailenin huzur ve refahı ile özellikle ananın ve çocukların korunması ve aile planlamasının öğretimiyle uygulanmasını sağlamak için gerekli tedbirleri alır, teşkilatı kurar" denildiğini belirten Yüksel, "Yapılan bu uygulama, açıkça Anayasa'nın 41. maddesine aykırıdır. Norm çalışması, PTT emekçilerinin çalışma koşullarını bilmeyen, Tunceli'yi tanımayan kişilerce masa başında yapılmıştır" dedi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. - Tunceli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Tunceli'de PTT Çalışanlarından Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement