Tunceli Valiliği'nden Saldırı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Tunceli Valiliği'nden Saldırı Açıklaması

Tunceli Valiliğince, polise yönelik saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, vatandaşlara terör örgütlerinin baskı ve söylemlerine inanmaması yönünde çağrı yapıldı.

12.09.2015 10:55

Tunceli Valiliğince, polise yönelik saldırılara ilişkin yapılan açıklamada, vatandaşlara terör örgütlerinin baskı ve söylemlerine inanmaması yönünde çağrı yapıldı.

Tunceli Valiliği, teröristler tarafından Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliği ile Cumhuriyet mahallesindeki polis lojmanlarına düzenlenen saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Yapılan saldırılarda iki polisin şehit olduğu, iki polisin de yaralandığı anımsatılarak, "Örgüt mensupları Tunceli halkının can güvenliğini tehlikeye atmış, yaşanan olaylarda bir vatandaşımız hayatını kaybederken, bir vatandaşımız ise yaralanmıştır. Tunceli Polisi, Tunceli halkının yanındadır ve halkımızın can güvenliğini sağlamak en öncelikli görevidir. Tunceli polisi vatandaşına karşı silah kullanmaz, ancak terör örgütlerinin silahlı saldırısına karşı ülkesinin milli birlik ve bütünlüğünü korumak için kullanır" denildi.

Terör örgütünün saldırılarını gündüz saatlerinde gerçekleştirdiğinin ve haltın can güvenliğini düşünmediğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şehit Nahit Bulut Polis Merkezi Amirliği 1995 yılından bu yana halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir. Bu güne kadar polis merkezimiz terör örgütü mensupları tarafından defalarca gerçekleştirilen taşlı, molotoflu ve el yapımı bombalı saldırılara maruz kalmış, emniyet mensuplarımız bu saldırılara karşı halkımızın can ve mal güvenliğini düşünerek silah kullanmamıştır. Terör örgütleri ise Tunceli halkının can güvenliğini hiçe sayarak eylemlerini hala sürdürmektedir. Vatandaşlarımız terör örgütlerinin bu baskı ve söylemlerine inanmamalı, devletine ve güvenlik güçlerine güvenmeye devam etmelidir. Güvenlik güçleri halkımızın yanındadır ve yanında olmaya da devam edecektir." - TUNCELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tunceli Valiliği'nden Saldırı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement