Tunus'taki Saldırı - Son Dakika
Güncel

Tunus'taki Saldırı

Tunus'un Kassarin ilinde dün 14 askerin ölümüne neden olan silahlı çatışmanın ardından bir askerin kayıp olduğu duyuruldu.

17.07.2014 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tunus'un batısındaki Kassarin ilinde dün meydana gelen ve 14 askerin ölümüne neden olan silahlı çatışmanın ardından bir askerin kayıp olduğu belirtildi.

Kara Kuvvetleri'nde görevli Albay Suheyl eş-Şemneki, düzenlediği basın toplantısında, bir askerin kayıp olduğunu ve durumu hakkında bilgi edinilemediğini söyledi.

Çatışmalarda 14 askerin öldüğünü, 3 askerin de ağır yaralandığını hatırlatan Şemneki, öldürülen teröristin Tunus vatandaşı olduğunu, saldırganların arasında Cezayirlilerin de bulunduğunu kaydetti.

Ülkede sanatsal etkinlikler 3 gün süreyle ertelendi

Tunus Kültür Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Dün gece bir grup askerimizin öldürülmesinin ardından 3 gün yas ilan edilmesi nedeniyle bakanlık olarak 3 gün süreyle bütün sanat etkinliklerinin ertelenmesine karar verdik" dedildi.

Tunus'un batısındaki Kassarin ilinde silahlı grupların eş zamanlı olarak iki askeri noktaya düzenlediği saldırılarda ve daha sonra meydana gelen çatışmalar 14 asker ile 1 teröristin hayatını kaybettiği 22'sinin de yaralandığı belirtilmişti.

Kassarin ilinin etrafını çevreleyen dağlık bölgede Kasım 2012'den bu yana ordu birlikleri ve silahlı gruplar arasında çatışmalar yaşanıyor. - Tunus

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tunus'taki Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement