Turgutlu'da Hurda Araçlar Kaldırılıyor - Son Dakika
Yerel

Turgutlu'da Hurda Araçlar Kaldırılıyor

Turgutlu\'da Hurda Araçlar Kaldırılıyor

Turgutlu Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarına rahat bir nefes aldıracak denetimleriyle, hurda ya da hurda görünümlü araçlara yönelik çalışma başlattı.

23.10.2015 18:11

Turgutlu Belediyesi, ilçenin cadde ve sokaklarına rahat bir nefes aldıracak denetimleriyle, hurda ya da hurda görünümlü araçlara yönelik çalışma başlattı.

İlçe halkının sıklıkla şikayetçi olduğu kullanılmayan ve sokakları işgal eden hurda araçlara yönelik Turgutlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından detaylı bir çalışma başlatıldı. Çürümeye terk edilerek, mahalle halkının otopark hakkını engelleyen, çirkin görüntü oluşturarak da çevreye zarar veren araçların bulundukları yerden kaldırılmaları yönünde girişimde bulunuldu. Çalışmalara yönelik bilgi veren Zabıta Müdürü Bülent Gökmen, hedeflerinin güvenli ve yaşanılabilir bir Turgutlu'yu ortaya çıkarmak olduğunu belirterek, "İlçemizde ömrünü tamamlamış fakat cadde ve sokakları işgal eden araç sayısı gün geçtikçe artıyor. Biz de müdürlük olarak bu duruma yönelik detaylı bir çalışma başlattık. Çünkü söz konusu çürümeye bırakılan araçlar, her türlü haşere ve böcekleri barındırmakta, zaman zaman kötü niyetli kişilerin ve madde bağımlılarının mekanı haline gelmekte, yangın ve patlama riski taşımakta, aynı zamanda trafik güvenliğini de tehlikeye düşürmektedir. Bu kapsamda öncelikle söz konusu araçların sahiplerine ulaşmaya çalışıyoruz. Ulaştığımız araç sahiplerinden araçlarını yerlerinden kaldırmaları için süre veriyoruz. Verdiğimiz süre zarfında araçlarını kaldırmadıkları takdirde de 5326 sayılı Kabahatler Kanunu ve Zabıta Yönetmenliğinin 41/10 (b) Maddesi'ne göre cezai işlem uygulanacaktır. Söz konusu araçlar tarafımızdan belediye şantiyesine çekilecek, masrafları da araç sahiplerinden tedarik edilecektir. Her zaman yanımızda olarak çalışmalarımıza destek veren vatandaşlarımız, çevresinde gördüğü ömrünü tamamlamış araçlara yönelik zabıtayı telefonu arayarak bilgi verebilirler." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turgutlu'da Hurda Araçlar Kaldırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement