Turhal'da Cumhuriyet Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Turhal'da Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Turhal\'da Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 92. yılı Turhal Şehir Stadyumu’nda yapılan törenle kutlandı.

29.10.2015 13:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 92. yılı Turhal Şehir Stadyumu'nda yapılan törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama törenine İlçe Kaymakamı Bünyamin Yıldız, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Orhan Yücel, Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Cumhuriyet Başsavcısı Necaattin Öztürk, Emniyet Müdürü Yıldırım Yüksel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldız, daire amirleri, okul idarecileri öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Cumhuriyet Bayramı kutlama programı protokolün halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Kaymakam Bünyamin Yıldız yaptı. Kaymakam Yıldız, "Bugün Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünü kutladığımız büyük gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, onun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları vatan yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz gönül borcu, şükran ve rahmetle anıyorum. Milletimizin bağımsızlık savaşını kazanmasının ardından demokratik açılımları mümkün kılacak biçimde Mustafa Kemal Atatürk'ün engin ileri görüşlülüğüyle kurulan Cumhuriyet, yönetim biçimi olmasının ötesinde bir kalkınma ve modernleşme hamlesidir. Cumhuriyet rejimi, milletimize en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulmuş, halkımız tarafından da kısa sürede benimsenerek sahiplenilmiştir" dedi.

Kaymakam Yıldız'ın konuşmasından sonra öğrenciler tarafından şiirler okudu. Şiirlerin ardından ilçe genelinde resim, şiir, spor dallarında birinci gelen öğrencilere ödülleri verildi.

Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni geçit töreniyle sona erdi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Turhal'da Cumhuriyet Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement