Turizm Haftası - Son Dakika
Yerel

Turizm Haftası

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 'Turizm Haftası' nedeniyle öğrencilere, Karadeniz'e özgü "Keşkek" ikram edildi.

15.04.2015 14:57

Ordu'nun Fatsa ilçesinde 'Turizm Haftası' nedeniyle öğrencilere, Karadeniz'e özgü "Keşkek" ikram edildi.

Fatsa Dolunay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından 'Turizm Haftası' münasebetiyle düzenlenen etkinliğe, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahit Bölek, İlçe Emniyet Müdürü İ. Etem Öztürk, Fatsa Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Halil Bekyürek ile okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte öğrenci ve katılımcılara Karadeniz yöresine özgü "Keşkek" ikram edildi ve ardından halk oyunları gösterisi sergilendi.

Turizm Haftası nedeniyle öğrencilere ve katılımcılara Keşkek ikram edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Bölek, toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak ve vatandaşların turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla, her yıl 15 - 22 Nisan tarihlerinde Turizm Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirtti.

Turizmin ülkeler için olduğu kadar insanlar için de önemli bir alan olduğunu söyleyen Bölek, şunları kaydetti:

"Ülkelerin gelişmişlikleri turizme verdikleri önem ve turizmi geliştirmeleriyle doğru orantılıdır. Turizm farklı kültürlerin farklı topraklarda bir araya gelmesini sağlayan bir etkinlik alanı olarak önem kazanmaktadır. Ülkemiz ve bölgemiz açısından turizmin öneminin hepimiz bilincindeyiz. Bu yüzden bu tür etkinlikler ile farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bugün yöresel bir yemeğimizi ikram ettik ve halk oyunları gösteriyle etkinliği bitirdik."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Turizm Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement