Turizm Haftası - Son Dakika
Kültür Sanat

Turizm Haftası

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 2. Geleneksel Yöresel Yemekler Yarışması düzenlendi.

22.04.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında 2. Geleneksel Yöresel Yemekler Yarışması düzenlendi.

Sarıkamış Turizm Meslek Lisesinin salonunda tertiplenen yarışmaya 10 kadın katıldı.

Juri, Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Turizm Fakültesi Turizm Yönetimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Naktiyok, öğretim görevlileri Ömer Cengiz ve Murat Korucuk'tan oluştu.

Çorba, yemek ve tatlı kategorisindeki yarışmada dereceye girenlere protokol üyelerince çeşitli ödüller verildi.

Okullar arasında yapılan "Sarıkamış'ta turizm" konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece alanlar da ödüllendirildi.

Protokol konuşmaları

Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, burada yaptığı konuşmada, Sarıkamış'ın bölgenin ve ülkenin mark şehri olma yolunda hızla gelişme gösterdiğini belirterek, "Hedefimiz turizmi 12 aya yayarak sürdürülebilir hala getirmek. Bu amaçla turizmin gelişmesinde büyük yarar sağlayacak yöresel yemeklerimizi, kültürümüzü de en iyi şekilde pazarlamalıyız. Yarışmacılara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Belediye Başkanı Göksal Toksoy da yöresel yemeklerin marka haline getirilerek buna göre lokanta, kafe gibi yerlerde, kayak merkezinde en iyi şekilde sunulması gerektiğini kaydetti.

Yarışmayı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alper Akça, Emniyet Müdürü Yaşa Tugay Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, yarışmacılar ve vatandaşlar izledi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement