Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması - Son Dakika
Ekonomi

Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması

Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması

"Gelir İdaresi Başkanlığından Ramazan Bayramı'nda personelin çalıştırılmaması, bayramda çalışmalarına ihtiyaç varsa da karşılığının ücret olarak eksiksiz verilmesini talep ettik"

06.08.2013 16:47

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Ramazan Bayramı'nda vergi denetimleri için personelin görevlendirileceğinin açıklanması üzerine, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan bayramda personelin çalıştırılmaması, çalışmalarına ihtiyaç varsa da karşılığının ücrek olarak eksiksiz verilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Yokuş, yaptığı yazılı açıklamada, memurların haftalık çalışma süresinin genel olarak 40 saat olduğunu belirterek, bu sürenin cumartesi ve pazar günlerinin tatil olmak üzere düzenlendiğini vurguladı.

"Ramazan Bayramı, Arefe günü saat 13: 00'ten itibaren 3,5 gündür" denilmek suretiyle, Ramazan Bayramı süresinin tatil olarak düzenlendiğini hatırlatan Yokuş, tüm kamu kurumlarında 7 Ağustos Çarşamba günü saat 13: 00'ten, 12 Ağustos Pazartesi gününe kadar resmi tatil olacağını ifade etti.

Gelir İdaresi Başkanlığınca, bayram süresince vergi denetimi yapılması için tüm vergi dairesi başkanlıklarına ve il defterdarlıklarına talimat gönderilmiş, vergi denetimleri için personel görevlendirilmesinin istendiğini vurgulayan Yokuş, şunları kaydetti:

"Vergi denetimlerinde yoğun olarak çalışan personel için dini bayramlarımızın mukaddes anlam ve önemin yanında, dinlenebildikleri, kendilerine ve ailelerine zaman ayırabildikleri tatil günleridir. Yaşanan bu gelişmeler karşısında Sendikamız, Gelir İdaresi Başkanlığına 26 Temmuz tarihinde Ramazan Bayramı'nda personelin çalıştırılmaması, bayramda çalışmalarına ihtiyaç varsa karşılığının ücrek olarak eksiksiz verilmesini talep etmiştir. Konuyla ilgili girişimlerimiz devam edecektir." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Türk Büro Sen Genel Başkanı Yokuş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement