Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu, Eskişehir'de Kurulacak - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu, Eskişehir'de Kurulacak

Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu, Eskişehir\'de Kurulacak

Eskişehir Valisi Tuna: "Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu kuracağız. Merkezi Eskişehir'de olmak üzere öyle bir niyetimiz var. Başarılı olursak, birlik beraberlik için Türk dünyası ülkelerinin bir araya gelmesi için bir zemin olacak"

17.07.2014 14:59

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu kuracağız. Merkezi Eskişehir'de olmak üzere öyle bir niyetimiz var. Başarılı olursak, birlik beraberlik için Türk dünyası ülkelerinin bir araya gelmesi için bir zemin olacak" dedi.

Vali Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'in bir marka olması için çalıştıklarını belirterek, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerine, verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

"Bu hikaye bitmiyor, bitmeyecek" diyen Tuna, şöyle konuştu:

"Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu kuracağız. Merkezi Eskişehir'de olmak üzere öyle bir niyetimiz var. İnşallah başarılı olursak, birlik beraberlik için Türk dünyası ülkelerinin bir araya gelmesi için bir zemin olacak. Bunun merkezinin Eskişehir olması çok önemli. Biz Eskişehir'de güzel bir alt yapı oluşması için bundan sonra da devam edeceğiz. 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' markası olarak. Eskişehir daha da tanınır, bilinir hale gelecek. Bunun için alt yapıyı birlikte oluşturmamız gerekiyor. Hem kurumsal alt yapı hem de fiziksel alt yapı, yani binalarımızla, konaklama tesislerimizle, mutfağımızla, hizmet sektöründeki eğitimli insanımızla, üniversitelerimizdeki çağdaş eğitimle bunların hepsinin tek tek önemi var. Bunların hepsi için özel gayret gösterip, birbirini tamamlayacak şekilde tabiki devletimizin ilgili kurumların desteğiyle bunun alt yapısını oluşturacağız."

Bu konuda özellikle milli eğitim ve gençlik spor alanlarındaki kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü anlatan Tuna, üniversitelere de bu konuda güvendiğini ifade ederek, "Bu uzun bir yolculuk, tek tek tuğla koyuyoruz. Bize düşen çalışmak, gayret göstermek. Eskişehir bu işin merkezi olacak" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu, Eskişehir'de Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement