Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu Konseri - Son Dakika
Yerel

Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu Konseri

Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu Konseri

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın teşvikleriyle, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında kurulan "Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu", Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde bir konser düzenledi.

23.04.2015 10:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'nın teşvikleriyle, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında kurulan "Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu", Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi'nde bir konser düzenledi.

Konseri, Vali Güngör Azim Tuna ve eşi Pervin Tuna, Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve eşi Leyla Ünal, Hava Savunma Komutanı Hv. Korg. Nihat Kökmen, kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kalabalık bir davetli topluluğu izledi.

TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Türk Halk Müziği Koro Şefi Ali Haydar Gül'ün yönetiminde gerçekleştirilen konserde koro, Musa Eroğlu, Ahmet Yamacı ve Muharrem Ertaş gibi ünlü sanatçılara ait Türk Halk Müziği'nin sevilen eserlerini başarıyla seslendirdi. Koroda, müzik yönetmeni Ertuğrul Karabulut ve bağlama eğiticisi Bünyamin Tilavel gibi sanatçılar da yer aldı.

Konserin sonunda Eskişehirli amatör müzikseverlerden oluşan koro, izleyicilerden büyük alkış aldı. Konser sonunda TRT Ankara Radyosu Yurttan Sesler Türk Halk Müziği Koro Şefi Ali Haydar Gül'e çiçek veren Vali Tuna, koroda değişik meslek gruplarından Eskişehirlilerin olduğunu söyledi. Ali Haydar Gül ve saz arkadaşlarına teşekkür eden Vali Tuna, "Bu koronun oluşmasında 2 seneye yaklaşan bir emek var. Belirli bir seviyeye gelmiş 80 gönüllü bizim insanımız, Türk dünyasının doğusundan batısına- kuzeyinden güneyine bizim coğrafyamızın bize ait nağmelerini söylüyorlar" şeklinde konuştu.

Müziğin evrensel dilini kullanarak kültür köprüleri kurduklarını anlatan Vali Tuna, koroyu kurmakla güzel bir iş yaptıklarını dile getirdi. Halkımızın bağrından gelen türküleri nesilden nesile taşımayı amaç edindiklerini belirten Tuna, konsere katılanlara ve bu koronun oluşmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Vali Tuna'yı çok büyük bir kültür elçisi olarak nitelendiren Koro Şefi Gül ise, koronun çok büyük bir emek ve sabırla kurulduğunu anlattı. Koronun şuanda üst düzey bir performans gösterdiğine değinen Gül, koronun bu hale gelmesinde Vali Tuna'nın çok büyük rolü olduğunu kaydetti. Gül, sözlerini kendilerine destek olan herkese teşekkür ederek bitirdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Dünyası Türk Halk Müziği Korosu Konseri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement