Türk Filmlerinin Seminci'den 5 Ödül Alması - Son Dakika
Güncel

Türk Filmlerinin Seminci'den 5 Ödül Alması

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Erkul: "Türk sinemasının ödül maratonu devam ediyor"

25.10.2014 18:37

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Cem Erkul, Türk sinemasının ödül maratonunun devam ettiğini bildirdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Cannes'dan Venedik'e, Saraybosna'ya dünya sinema sektörü tarafından kabul görmüş festivallere konuk olan Türkiye'nin, şimdi de İspanya'da katıldığı 59. Uluslararası Seminci Valladolid Film Festivali'nden çok sayıda ödülle döndüğü belirtildi.

Festivalin 8 uluslararası ödülünden 5'ini Türk filmlerinin aldığına işaret edilen açıklamada, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Cem Erkul'un değerlendirmesine de yer verildi.

Türk sinemasının yüzüncü yılında ödül maratonu koştuğunu belirten Erkul, şöyle devam etti:

"Türk sinemasının ödül maratonu devam ediyor. Cannes'da başlayan sürecimiz sinemamızın 100. yılında Venedik, Saraybosna ve şimdi de İspanya'da 59.'su gerçekleştirilen Seminci Valladolid Film Festivali. Ne mutlu bize ki yine ödülle dönüyoruz. 'Kuzu' filmimize 'En İyi Görüntü Yönetmenliği' ve 'En İyi Senaryo' ödülü, 'Gözümün Nuru' filmine 'Mansiyon' ya da diğer bir tabirle 'Jüri Özel Ödülü', filmde oynayan çocuklarımıza bir 'Özel Ödül' ve 'Bir Fincan Kahve'yle de 'En İyi Kısa Film' ödülünü aldık."

Türk sinemasının başarılarından gurur ve kıvanç duyduklarını aktaran Erkul, film festivallerini dünya sinema sektörünün vitrine çıktığı yerler olarak nitelendirdi.

Erkul, şunları kaydetti:

"Birlikte iş yapabilme yeteneğimizi geliştirdik her şeyden önce. Ufkumuzu, stratejik bir sektör olarak sinema sektörünü ele almamızı. Bakanlığın bu konudaki çalışmalarının da artık meyve verme zamanının geldiği üreten insanların da takdir gördüğü ve bu takdirle de yeniden üretmek için tekrardan heveslendiği ve gayrete geldiği bir dönemdeyiz. Bunu doğru kullanabilirsek bu başarıyı da sürdürülebilir kılacağız." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Filmlerinin Seminci'den 5 Ödül Alması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement