Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü

Kars'ın Arpaçay İlçe Kaymakamı Faruk Erdem, Türk Polis Teşkilatının 169. kuruluş yıldönümünü kutladı.

10.04.2014 09:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Arpaçay İlçe Kaymakamı Faruk Erdem, Türk Polis Teşkilatı'nın 169. kuruluş yıldönümünü kutladı.

Erdem, yayımladığı mesajında, kadim devlet geleneğinin köklü kurumlarından olan polis teşkilatının kuruluş amacına uygun olarak kamu güvenliği ve asayişin sağlanmasında önemli rol oynadığını belirtti.

Erdem, polisin, evrensel değerleri uygularken milli hassasiyetlerden ödün vermeden, her türlü meşakkate rağmen yasaların kendilerine tanıdığı yetki çerçevesinde görevini sürdürdüğüne dikkati çekerek, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Her türlü zorlukta özveri ve fedakarane çalışan emniyet mensupları için hukukilik ilkesine bağlı kalarak bilgi, beceri, sevgi, eşitlik, adalet, nezaket kuralları çerçevesinde hizmetlerini artırarak devam ettirmek  önemli bir meziyet ve haklı bir gururdur. Türk polisinin, gösterdiği üstün çaba ve yaptığı hizmetler, milletin gönünde taht kurmasına neden olmuştur. Son yıllarda demokratikleşme ve kamu yönetiminin modernizasyonunun hızlanmasıya emniyet teşkilatının verdiği hizmetler vatandaş zaviyesinden artan bir memnuniyet ve polise olan itimadın daha da pekişmesiyle değerlendirilmektedir. Polis teşkilatının köklü geçmişi ve vatandaşından aldığı güçle millete verdiği hizmetleri devlet millet kaynaşması içerisinde sürdüreceğine olan inancım tamdır." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement