Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıl Dönümü

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulu tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

10.04.2015 12:14

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü ve Polis Meslek Yüksekokulu tarafından Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar ve Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hüseyin Aşkın'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Emniyet Müdürlüğünde polis ekiplerinin kullandığı ekipmanların yer aldığı sergi ve polis konulu resim sergisinin açılmasıyla devam programda, resmi geçit töreni ve bazı etkinlikler olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

Vali Ali Kolat, sergi açılışında yaptığı konuşmada, şehit olan, malül, gazi ve halen görev yapan emniyet mensuplarına şükran borçlu olduklarını belirterek, vefat edenleri rahmetle andıklarını söyledi.

Polis teşkilatının gece gündüz demeden, vatandaşın güvenliği için her türlü fedakarlığı yaptığını dile getiren Kolat, "Halkımızın özgürlüklerini kullanmasında ve huzur içerisinde yaşamasında polisin yaptığı hizmetler azımsanamaz. Polis teşkilatımız gerçekten de 170 yıldan beri özellikle son yıllarda çok büyük bir gelişme göstermiştir. Hem eğitimi hem de donanımıyla dünya sıralamasında öne gelebilecek bir teşkilat yapısı vardır. Tüm polis camiasına başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Kolat ve beraberindeki Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Emniyet Müdürü Onar, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Aşkın ile çok sayıda davetli polis ekipmanlarının yer aldığı polis konulu resim sergisini gezdi.

Törende, "polis" konulu kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türk Polis Teşkilatının 170. Kuruluş Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement