Türk Sağlık-Sen'den Kurbanlık Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Türk Sağlık-Sen'den Kurbanlık Açıklaması

Türk Sağlık-Sen\'den Kurbanlık Açıklaması

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur yaptığı basın açıklamasında bu senede memura bayram olmadığını savundu.

29.09.2014 15:14

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur yaptığı basın açıklamasında bu senede memura bayram olmadığını savundu.

Türk Sağlık-Sen Adıyaman Şube Başkanı İrfan Tokur, yaşanan ekonomik gelişmeler karşısında memurların maaşlarının her geçen gün eridiğini kaydetti.

İrfan Tokur, 2014 yılında özellikle gıda ve ısınma başta olmak üzere yaşamsal harcamalara gelen zamlar karşısında hayal kırıklığına uğrayan memurların bu yıl kurban vecibelerini yerine getirmekte de zorlanacaklarını ifade etti.

İrfan Tokur yaptığı basın açıklamasında, şunları söyledi:

"Bir yıl içerisinde iğneden ipliğe her ürüne zam geldi. 2014 yılının ilk 9 ayı temel alındığında bile genel gıda harcamaları yüzde19 zamlanırken yumurta fiyatı yüzde 16, kuru bakliyat yüzde 34, meyve yüzde 47, sebze yüzde 13, ekmek yüzde 14, su yüzde 9 arttı. Dolayısıyla memurlarımızın alım gücü de azaldı. Bu nedenle vatandaşlarımız her bayrama biraz daha zor şartlarda giriyor. Geçtiğimiz yıla oranla kurban masrafı da ortalama 100 lira arttı. Geçen yıl küçükbaş kurbanlıklar marketlerde ortalama 620 lira iken bu yıl 695 liraya yükseldi. Büyükbaş kurbanlıkların ise 7'de 1 hissesi geçen yıl 693 lira iken bu yıl 795 lira oldu.

Memurlarımızın en az 700-800 TL tutarındaki kurban vecibelerini yerine getirmesini imkansız hale getiriyor.

Hangi hesabı yaparsak yapalım memurların sürekli kayıp içinde olduğu ortaya çıkıyor. Son yıllardaki politikalar, memur maaşlarının her alanda erimesine neden oldu." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Sağlık-Sen'den Kurbanlık Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement