Türk Sineması 100 Yaşında Ödül Maratonu Koşuyor - Son Dakika
Güncel

Türk Sineması 100 Yaşında Ödül Maratonu Koşuyor

Festivalin 8 uluslararası ödülünden 5'ini Türk filmleri aldı.

29.10.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cannes'dan Venedik'e, Saraybosna'ya dünya sinema sektörü tarafından kabul görmüş festivallere konuk olan Türkiye, şimdi de İspanya'da 59. Uluslararası Seminci Valladolid Film Festivali'ne katıldı ve çok sayıda ödülle döndü.

Festivali değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Cem Erkul, Türk sinemasının yüzüncü yılında ödül maratonu koştuğunu belirtti ve şunları söyledi:

"Türk sinemasının ödül maratonu devam ediyor. Cannes'da başlayan sürecimiz sinemamızın 100. Yılında Venedik, Saraybosna ve şimdi de İspanya'da 59.'su gerçekleştirilen Seminci Valladolid Film Festivali. Ne mutlu ki bize gene ödülle dönüyoruz.

'Kuzu' filmimize 'En İyi Görüntü Yönetmenliği' ve 'En İyi Senaryo' ödülü, 'Gözümün Nuru' filmine 'Mansiyon' ya da diğer bir tabirle 'Jüri Özel Ödülü', filmde oynayan çocuklarımıza bir 'Özel Ödül' ve 'Bir Fincan Kahve'yle de 'En İyi Kısa Film' ödülünü aldık."

Türk sinemasının başarılarından dolayı gurur ve kıvanç duyduklarını aktaran Cem Erkul, film festivallerini dünya sinema sektörünün vitrine çıktığı yerler olarak tanımladı.

Cem Erkul, Türk sinemasının son dönemlerdeki başarısının nedenlerini de şöyle değerlendirdi:

"Birlikte iş yapabilme yeteneğimizi geliştirdik her şeyden önce. Ufkumuzu, stratejik bir sektör olarak sinema sektörünü ele almamızı. Bakanlığın bu konudaki çalışmalarının da artık meyve verme zamanının geldiği üreten insanların da takdir gördüğü ve bu takdirle de yeniden üretmek için tekrardan heveslendiği ve gayrete geldiği bir dönemdeyiz. Bunu doğru kullanabilirsek bu başarıyı da sürdürülebilir kılacağız."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk Sineması 100 Yaşında Ödül Maratonu Koşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement