Türk Sporunun Avrupa Oyunları'ndaki Gururu Karate - Son Dakika
Güncel

Türk Sporunun Avrupa Oyunları'ndaki Gururu Karate

Türk Sporunun Avrupa Oyunları\'ndaki Gururu Karate

(özel) Türk sporunun Avrupa Oyunları'ndaki gururu karate Esat Delihasan Burada gelen başarı tesadüf değil Büyürken, küçülmeyi de öğrenin 26 Haziran'da Olimpiyatlar ile alakalı yeni bir gelişme olabilir Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'na 11 sporcu ile katılan ve bu 11 sporcunun 9'unun madalya kazanma başarısıyla ilgili Doğan Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

15.06.2015 10:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(özel) Türk sporunun Avrupa Oyunları'ndaki gururu karate

Esat Delihasan Burada gelen başarı tesadüf değil

Büyürken, küçülmeyi de öğrenin

26 Haziran'da Olimpiyatlar ile alakalı yeni bir gelişme olabilir

Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Bakü'de düzenlenen 1. Avrupa Oyunları'na 11 sporcu ile katılan ve bu 11 sporcunun 9'unun madalya kazanma başarısıyla ilgili Doğan Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

1. Avrupa Oyunları'nda 3 altın, 2 gümüş, 4'te bronz madalya kazanan Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Öncelikle çok iyi bir turnuva geçirdik. Takımımız çok genç bir takım. Takımımızda en büyük oyuncu Enes, kızlarda ise Serap, diğer sporcularımız 18-19-20'li yaşlarda. Ama bu gençlerin hepsi burada madalya kazandı. Bu da bizim için gerçekten çok önemli bir konu. Çünkü burada kazanılan güven gelecek yıllarımıza da yansıyacak. Tabii bizim onlara ilk söylediğimiz, Büyürken küçülmeyi de öğrenin dedim. Kazanmayı başardınız ama çalışmaya devam etmeleri gerekiyor. Bizler bugün burada kazandıklarımız ile seviniyoruz ama kaybettiklerimiz ile de üzülüyoruz. Avrupa Oyunlarında sadece 2 sporcumuz burada madalya kazanamadı ve onların da kazanmasını isterdik. Ama sporda kazanmak gibi kaybetmek de var. Bizim Karate Federasyonu olarak mutlu olduğumuz konu burada gençlerimiz şampiyon oldu ve sürdürülen bir başarı olması. Bugün gelen bu önemli başarının tesadüf olmadığını kanıtladık ifadelerini kullandı.

26 HAZİRAN'DA BELLİ OLACAK

Karatenin de 2016 Rio Olimpiyatları'nda olması durumu olduğunu da söyleyen Esat Delihasan, Bizim burada öğrendiğimiz yeni gelişmeye göre Paralimpik Oyunlara karateyi dahil ettiler. Artık karate tüm oyunlarda var. Sadece tek olmadığı spor organizasyonu Olimpiyatlar kaldı. Umarım bu Haziran ayının 26'sında bu durum ile alakalı yeni bir haber alırsak çok daha güzel olur. Karateyi Olimpiyat Oyunları'na dahil ettirme başarısını sağlarsak bizim için de çok farklı olur her şey. Biz zaten karate olarak Olimpiyatlara katılıyormuş gibi hazırlanıyoruz. Bu çocuklar Olimpiyatları da hak ediyor. İnşallah bu gerçekleşir şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türk Sporunun Avrupa Oyunları'ndaki Gururu Karate - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement