Türk Tarım Orman-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Gider; - Son Dakika
Yerel

Türk Tarım Orman-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Gider;

Türk Tarım Orman-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Gider;

Türk Tarım Orman-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Gider, rotasyonda ayrımcılık ve hukuksuzlukların yapıldığını söyledi.

28.05.2014 18:00

Türk Tarım Orman-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Gider, rotasyonda ayrımcılık ve hukuksuzlukların yapıldığını söyledi.

Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü binası önünde sendika üyesi gurup adına basın açıklamasını okuyan Türk Tarım Orman Sen Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Gider, kurum içerisinde yapılan rotasyonlarda ayrımcılık ve hukuksuzluk yapıldığını ileri sürdü. Sendikalarının rotasyona karşı olmadığını belirten Gider, ancak bu şekilde kişiye özel yapılan uygulamalara karşı mücadele edeceklerini belirtti.

"ÇEKİNCELERİMİZİ ORMAN GENEL MÜDÜRÜ İLE PAYLAŞTIK"

13 Ekim 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Orman Genel Müdürlüğü Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelik" ile kurum çalışanları arasındaki ayrımcı uygulamaların kılıf edilmeye çalışıldığını ifade eden Gider, "Bahsi geçen yönetmeliğe karşı Türk Tarım Orman-Sen, Danıştay'a dava açtı. Danıştay'da açılan davamız devam etmekte olup, aldığımız bilgi çerçevesinde Yürütmeyi Durdurma talebimizle ilgili karar verilmiş ancak yazım aşamasında olduğu için henüz yayınlanmamıştır. Yönetmelikle ilgili birçok hukuksuzluk, ayrımcılık ve yanlış uygulama tespit ettik. Üyelerimiz aleyhine gerçekleşen bu fiili durumun ortadan kaldırılması için, Sendikamız Genel Merkez Yönetim Kurulumuz, Orman Genel Müdürü ile bir görüşme gerçekleştirdi. Orman Genel Müdürü'nün makamında yapılan bu toplantıda sendika yöneticilerimiz tarafından çekincelerimiz dile getirildi. Toplantının ardından Genel Müdür tarafından taleplerimizin dikkate alınacağı ifade edilmiş olmasına rağmen yönetmenliğin uygulanması ile ilgili süreç ancak bir hafta ötelenmiş, bu süre dikkate alındığında yapılan bunca hukuksuz ve özensiz uygulamanın düzeltilebilmesi tarafımızca mümkün gözükmemektedir" şeklinde konuştu.

"YÖNETMELİĞE KARŞI HER TÜRLÜ MÜCADELE EDECEĞİZ"

Türk Tarım Orman-Sen'in Orman Genel Müdürlüğü personeline yönelik gerçekleştirilen bu uygulamaya karşı mücadelesine devam edeceğini vurgulayan Gider, şunları söyledi: "Yapılan yanlışlığın hukuki yollara taşınmadan çözüme kavuşturulmasını sağlamak amacıyla Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerin sonuç vermediği ve sadece müracaat süresinin uzatıldığını ve yasal olmayan uygulamaya devam edileceğini öğrenmiş olduk. Ancak sendikamızın yasal haklarımızın korunmasını sağlamak amacıyla, çözüme yönelik her türlü mücadelesi devam edecektir. Şunu belirtelim ki bizler; rotasyona karşı değiliz. Ancak rotasyona esas uygulama süreleri, rotasyona tabi personelin seçiminde belirlenecek objektif kriterler, rotasyon uygulamasının; diğer kamu kurumlarında olduğu gibi; yönetmenliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren uygulanması yerine, yönetmenlikte belirlenen süre kadar ilk uygulamada beklenmesi; bu süreçte doğabilecek hukuki aksaklıkların giderilmesi vb. gerekçeler ile bu tür öznel ve kişiye bağlı uygulamalara karşıyız. Bu anlamda, başta sosyal diyalog ve hukuk mücadelesi olmak üzere, her türlü eylem ve etkinliği yapacağımızı kamuoyuna sunar, bu yönetmenliğin bir an önce yeniden ele alınmak üzere yürürlükten çekilmesini Orman Genel Müdürlüğü'nden beklemekteyiz"

Basın açıklamasının ardından gurup, olaysız bir şekilde dağıldı. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Türk Tarım Orman-Sen Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Gider; - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement