Türk Tıp Dünyası Kurultayı - Son Dakika
Güncel

Türk Tıp Dünyası Kurultayı

Prof. Dr. Gazi Yaşargil: " Beyin ve sinir hastalıkları teşhisi ve tedavisinde Türkiye çok ilerledi"

30.10.2014 15:43

"Yüzyılın cerrahı" olarak nitelendirilen Prof. Dr. Gazi Yaşargil, beyin ve sinir hastalıklarının teşhisi ve tedavisinde Türkiye'nin çok ilerlediğini söyledi.

Beyin ve sinir cerrahı Yaşargil, "Türk Tıp Dünyası Kurultayı"nda yaptığı konuşmada, kurultayı "muazzam" olarak değerlendirdi.

Beyin ve sinir cerrahisinde uzmanlık eğitiminin önemini vurgulayan Yaşargil, "Beyin ve sinir cerrahisinde Türkiye çok ilerledi. Önde gidiyoruz. Buna seviniyoruz. Bu yüzden 2017'de Dünya Beyin ve Sinir Cerrahisi Kongresi İstanbul'da yapılacak. 6 bin beyin cerrahı buraya gelecek. Takdir ediyorlar. Yepyeni bir beyin ve omurilik cerrahisi gelişti, geliştirdik" diye konuştu.

Bilim sahasında büyük değişmeler görüldüğünü, son 150 yılda astroloji, biyoloji, sosyoloji ve matematik olmak üzere her sahada yenilikler olduğunu aktaran Yaşargil, muazzam gelişmelerin yaşandığını ifade etti.

Yaşargil, "Ama hala kansere çaremiz yok. Bir sürü beyin hastalığına çaremiz yok. Enfeksiyon hastalıkları hala en büyük tehlike. Sıtma, hala çaremiz yok" diye konuştu.

Hücrenin içerisinde bir çalışma olduğunu ifade eden Yaşargil, "Şimdi bunların nasıl çalıştıklarını göreceğiz ve o zaman belki kanserin nasıl olduğunu anlayabileceğiz. Şu veya bu hastalıkların neden olduğunu anlayacağız" dedi.

Beyin cerrahisinin boyutları ve işlevlerinin, evrensel, biyolojik, sosyal, fizyolojik ve patolojik olabildiğini dile getiren Yaşargil, "Biz bunlarla karşılaştığımız vakit, şaşkın durumdayız. Neden? Aynı şahıs, şimdiye kadar normal yaşamış, düzgün, dürüst, birden bire şaşırıveriyor. Bunları yavaş yavaş anlamaya başlıyoruz. Bizim sahamızda son 100 senede röntgenden itibaren muazzam bir gelişme oldu" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türk Tıp Dünyası Kurultayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement