Türkeli'de "Atık Pil Zararının En Aza İndirilmesi" Projesi - Son Dakika
Güncel

Türkeli'de "Atık Pil Zararının En Aza İndirilmesi" Projesi

Türkeli Belediyesi, "Atık Pil Zararının En Aza İndirilmesi" Projesi kapsamında, ilçedeki okullara ve bazı esnaflara atık pil kutusu dağıttı.

20.01.2016 15:15

Türkeli Belediyesi, "Atık Pil Zararının En Aza İndirilmesi" Projesi kapsamında, ilçedeki okullara ve bazı esnaflara atık pil kutusu dağıttı.

Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkeli Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) işbirliğiyle hayata geçirilen projenin amacının atık pillerin kontrolsüz bir biçimde doğaya bırakılmasının ve çevreye verdiği zararın en aza indirilmesi olduğunu vurguladı.

"Doğada toprağı ve temiz su kaynaklarını zehirleyen, kullanım ömrü bitmiş, taşınabilir pillerin geri dönüşümü yoktur" diyen Özcan, şöyle devam etti:

"Kullanılmış piller, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının yetkilendirdiği, dernek ve kuruluşlarca toplanır ve bertaraf edilir. Bizler de bu yetkiyi bakanlıktan almış olan TAP ile ortaklaşa hazırladığımız projeyle atık pilleri toplayıp, yeşil ve denizi ile bir marka kent olma yolunda ilerleyen ilçemizin geleceği için bir adım daha atmak istedik. Bu amaç doğrultusunda, başta geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve gençlerimizin bilinçlenmesi gayesiyle, ilçemizdeki tüm okullara ve daha sonra da belirli esnaflarımıza atık pil kutusu dağıtımını gerçekleştirildi. Çevre bilinci ve doğaya saygıyla yetişecek yeni nesil, inşallah bu şiarı düstur edinip, geleceğin marka kenti olacak, Türkeli'miz için gerekli insan kaynağını ve çevre bilincini oluşturacaktır."

Atık bir pilin toprakta yetişen 20 ton sebzeyi ve 10 milyon litre temiz suyu zehirlediğini, atık pillerden sızan ağır metallerin insanlarda kanser, böbrek ve karaciğer rahatsızlıklara neden olduğunu ve günümüzde kanser vakalarının yüzde 15'inin atık pillerin doğaya ve içme suyuna karıştırdıkları ağır metallerden kaynaklandığının bilim adamlarınca öne sürüldüğünü hatırlatan Özcan, "Kullanılmış pillerin, atık pil kutularından toplanıp, belediyemize haber verilmesini, toplanan atık pillerin uluslararası standart ve kurallara göre bertaraf edilmesini sağlanmasını tüm vatandaşlarımdan talep ediyorum. Yeşil kalan daha temiz, geleceğe umutla bakan bir Türkeli için bunu hep beraber hayata geçirelim" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkeli'de 'Atık Pil Zararının En Aza İndirilmesi' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement