Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Muş İnanç ve Adalet Platformu (MİAD) üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

01.07.2015 23:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş İnanç ve Adalet Platformu (MİAD) üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Atatürk Parkı'nda toplanan MİAD üyeleri adına konuşan Özgür-Der üyesi Burhan Taşkaya, Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik baskı ve zulümlerini artırmasında özellikle ramazan ayının seçmesinin Müslüman halkı provoke etmeye yönelik bir strateji olduğunu söyledi.

Provokasyonlarla, Doğu Türkistan'ın Müslüman halkını kışkırtıp uluslararası kamuoyunda haksız göstermeyi amaçlandığını aktaran Taşkaya, şunları kaydetti:

"Oysa gerçekte olan işgalci Çin polisinin 'dur' ihtarı bile vermeden Müslümanları vurup öldürmesidir. Kişilerin evlerinde bulunduracağı Kur'an-ı Kerim ve seccade sayısına kadar müdahale edebilme hakkını kendinde gören bir yönetim insan hak ve özgürlüklerinin ne kadar uzağında olduğu aşikardır. Namaz kılmayı, oruç tutmayı yasaklamak bizim inancımıza göre firavunlaşmaktır. Çin yönetimi aynı zamanda Müslümanların etnik kimliğine yönelik asimilasyon politikaları da yürütmektedir. Bunun adı faşizanlıktır."

Çin hükümetinin 64 yıldır Doğu Türkistan'da soykırım uyguladığını belirten Taşkaya, "Biz Muş'taki Müslümanlar olarak diyoruz ki yıllardır dinlerini rahatça yaşamaları engellenen Uygurla kardeşlerimizin yanındayız. Çin'in zulmü baki değildir. Çin'in bu yok sayıcı politikaları sabun köpüğü gibi dağılacaktır. Hak batılın beynini paramparça edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement