Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Akçil Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Akçil Açıklaması

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, "Her hafta yurt dışından birkaç yargı mensubunu Türkiye'ye alıyoruz.

26.05.2016 17:29

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Yılmaz Akçil, "Her hafta yurt dışından birkaç yargı mensubunu Türkiye'ye alıyoruz. Hem Türk yargı sistemini anlatıyoruz hem de gelişen ve büyüyen ülkemizin daha iyi tanınmasını ve sevilmesini temin ediyoruz." dedi.

Akçil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akademinin 2003'te faaliyete geçtiğini, 1985 yılında hakim ve savcı adayları eğitim merkezi olarak, Adalet Bakanlığına bağlı bir kurum olduğunu söyledi.

AB uyum süreci kapsamında, bağımsız, özel bütçesi olan, tüzel kişiliği olan bir kuruma ihtiyaç hissedildiği için Türk Adalet Akademisinin kurularak faaliyete geçirildiğini ifade eden Akçil, 2003'ten beri hakim ve savcıları eğitmenin temel görevleri olduğunu vurguladı.

Akçil, kürsüdeki 14 bin 700 civarındaki hakim ve savcının tamamının mesleki eğitimlerini kendilerinin verdiğine dikkati çekti. Akçil, eğitimlerin yanı sıra hakim ve savcı pozisyonuna hazırladıklarını, ahlaki anlamda Türkiye'nin beklentilerini karşılayacak şekilde gençleri yetiştirerek, kürsüye gönderdiklerini ifade etti.

Hakim ve savcı kalitesinin doğrudan yargı kalitesiyle orantılı olduğuna dikkati çeken Akçil, "İyi hakim ve savcı yetiştirebiliyorsak, yargı da o şekilde etkin ve adil şekilde gerçekleştirilmekte." dedi.

Akçil, akademinin dış ilişkiler faaliyetinin de olduğunu anlatarak, şu anda 100'e yakın ülkeyle değişik boyutlarda ilişkilerin olduğunu ve özellikle Balkanlar, Orta Asya, Ortadoğu ve Afrika ülkelerindeki yargı mensuplarıyla yakın diyalogları bulunduğunu söyledi.

Her hafta birkaç yargı heyetini Türkiye'de ağırladıklarına değinen Akçil, şunları kaydetti:

"Hem Türk yargı sistemini anlatıyoruz hem de gelişen ve büyüyen ülkemizin daha iyi tanınmasını ve sevilmesini temin ediyoruz. Nitekim o ülkelerde bizim vatandaşlarımız, iş adamlarımız işler yürütmekte, değişik amaçlarla gitmekteler. Hukuki bir sorun yaşandığında o ülkede daha önce ülkemize gelmiş olan yargı mensupları yakın ilgi göstermekte ve işlerini kolaylaştırmaktadır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Akçil Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement