Türkiye-Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Dostluk Günü - Son Dakika
Güncel

Türkiye-Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Dostluk Günü

Türkiye-Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Dostluk Günü

Türkiye'de Askeri okullardan ve Harp Akademileri'nden mezun olan Bosna Hersek Ordusu mensuplarına yönelik resepsiyon düzenlendi.

22.04.2014 23:02  Güncelleme: 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de Askeri okullardan ve Harp Akademileri'nden mezun olan Bosna Hersek Ordusu mensuplarına yönelik Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Askeri Ataşeliği'nin organizasyonuyla, resepsiyon düzenlendi.

"Türkiye ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Dostluk Günü" adı altında başkent Saraybosna'daki Orduevi'nde düzenlenen resepsiyona, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, Askeri Ataşe Kurmay Albay İsa Sancaklı, Türk Temsil Heyeti Başkanı Kurmay Albay Alptekin Tartıcı, Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri mensupları ile aileleri ve ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Türk milletinin her zaman ordusuyla, silahlı kuvvetleriyle gurur duyduğunu belirterek, bunun gemişi çok eskilere dayanan bir gelenekten kaynaklandığını kaydetti.

Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri'nde reformların yaşandığına işaret eden Yıldız, bu kapsamda askerlere önemli görevler düştüğünü belirtti. Türkiye'nin Bosna Hersek'in ve ordusunun güçlenmesi için her türlü desteği verdiğini ifade eden Yıldız, "Önce ülkenize, halkınıza, sonra da Türkiye'ye güvenmeye devam edin" dedi.

Askeri Ataşe Kurmay Albay İsa Sancaklı ise bir kısmını Boşnakça olarak yaptığı konuşmada, tarihin derinlliklerine uzanan Türkiye ve Bosna Hersek dostluğunu, bugün salonda toplanan silahlı kuvvetleri mensupları ve onların aileleriyle geleceğe taşımak istediklerini ifade etti.

Bugüne kadar çok sayıda Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri mensubuna Türkiye ve Bosna Hersek'te çeşitli seviyede eğitim verildiğini dile getiren Kurmay Albay Sancaklı, "Türk Silahlı Kuvvetleri ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri arasında ikili askeri ilişkilerin daha da geliştirilerek devam etmesi yönünde gayretimiz sürüyor. Bizler her zaman sizlere kendimizi çok yakın hissediyoruz. Sizlerin de aynı duyguları paylaştığınızı biliyoruz" diye konuştu.

-"Türk askerlerinden vatanın nasıl savunulacağını ve sevileceğini öğrendik"

Resepsiyona katılan Bosna Hersek Ordusu mensuplarından Türkiye'de eğitim görenler arasında rütbesi en yüksek olan Banya Luka kentindendeki Destek Birliği'nin Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Tursunoviç de Türkiye'ye, Bosna Hersek'e bugüne kadar verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Kendisinin Türkiye'de 1996-1999 yılları arasında Harp Akademileri Komutanlığı'nda eğitim gördüğünü anlatan Tuğgeneral Tursunoviç, "Biz Türk askerlerinden vatanın nasıl savunulacağını ve sevileceğini öğrendik. Bu nedenle Türkiye'ye ve Türk ordusuna minnettarız" dedi.

Resepsiyona katılan Bosnalı Teğmen Fuad Çengiç ise 1997 yılında Türkiye'de askeri eğitim aldığını ifade ederek, "Türkiye'de çok başarılı bir şekilde eğitim sürecini tamamladık. Türkiye'de kazandığımız tecrübeler benim için çok olumlu ve yararlıydı. Türkiye her anlamda zengin bir ülke, dolayısıyla orada bir çok şey görmek ve öğrenmek fırsatım oldu" şeklinde kouştu.

Resepsiyonda, daha sonra Türkçe ve Boşnakça şarkılar seslendirildi, yöresel halk oyunları gösterisi sunuldu, Türk Hava Yolları tarafından da İstanbul için ücretsiz olarak verilen 2 adet bilet için çekiliş yapıldı.

Türkiye ve Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri arasındaki askeri eğitim işbirliği, 1995 yılında bu yana devam ediyor. İşbirliği kapsamında, gerek Bosna Hersek, gerek Türkiye'de bugüne kadar çok sayıda eğitim, tatbikat ve benzer faaliyetler düzenlendi. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye-Bosna Hersek Silahlı Kuvvetleri Dostluk Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement