Türkiye'de İfade Özgürlüğü Paneli - Son Dakika
Güncel

Türkiye'de İfade Özgürlüğü Paneli

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Varan: "Bir ülkede insan hakları ihlalleri yaşanıyorsa o ülkenin ekonomisi, siyasal yapısı sancılı, demokrasisi ile hukukun üstünlüğü kavramları da tartışılır noktadadır"

13.12.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Varan, "Bir ülkede halen insan hakları ihlalleri yaşanıyorsa o ülkenin ekonomisi, siyasal yapısı sancılı, demokrasisi ile hukukun üstünlüğü kavramları da tartışılır noktadadır" dedi.

Varan, İnsan Hakları Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Türkiye'de İfade Özgürlüğü Paneli'nin açılışında, insan hakları, demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin, her ülkenin kabul etmesi ve uygulaması gereken evrensel değerler olduğunu belirtti.

Ancak bu gerçeğin Türkiye'de halen tam anlamıyla içselleştirilemediğini dile getiren Varan, şu ifadeleri kullandı:

"Dünya ülkelerinin yıllar süren deneyimlerinden, insan haklarıyla ilgili ciddi sorunları olan ülkelerin, ekonomik ve sosyal sorunlarının da buna paralel olarak doğru çözüme kavuşturulamadığı görülmektedir. Bir ülkede insan hakları ihlalleri yaşanıyorsa o ülkenin ekonomisi, siyasal yapısı sancılı, demokrasisi ile hukukun üstünlüğü kavramları da tartışılır noktadadır."

Varan, "İnsan hakları savunucularını, kamu güvenliğini tehdit eden unsur olarak gören bir anlayış, hiçbir zaman demokrat olamaz. Asıl demokratlık, insanlara onurlu bir yaşamın tüm koşullarının sağlanması, toplumsal barış için bir güvencedir" değerlendirmesinde bulundu.

TBB İnsan Hakları Merkezi Başkanı Serhan Özbek'in konuşmasının ardından, panele geçildi. TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, daha önce açılış konuşmasını yapacağı bildirilen panele katılmadı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'de İfade Özgürlüğü Paneli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement