Türkiye'deki Kobanililere 'Dönün' Çağrısı İlkbaharda (3) - Son Dakika
Güncel

Türkiye'deki Kobanililere 'Dönün' Çağrısı İlkbaharda (3)

Türkiye\'deki Kobanililere \'Dönün\' Çağrısı İlkbaharda (3)

Kobani'de İKİ ŞEHİR IŞİD'in temizlendiği Kobani'nin merkezi ve doğusu enkaz haline gelirken, kentin batısında ise normal yaşamın devam ettiği görüldü.

28.01.2015 15:37

Kobani'de İKİ ŞEHİR

IŞİD'in temizlendiği Kobani'nin merkezi ve doğusu enkaz haline gelirken, kentin batısında ise normal yaşamın devam ettiği görüldü.

Kobani'den IŞİD militanlarının püskürtülmesinden sonra bugün bir grup gazeteci Şanlıurfa Valiliği'nin izniyle Mürşitpınar Sınır Kapısı'ndan Kobani'ye geçti. Gazetecileri YPG'liler karşılarken, sınır kapısının Kobani tarafının enkaz haline geldiği görüldü.

Hem IŞİD'in ağır silahlarla saldırdığı Kobani, aynı zamanda savaş uçaklarının attığı bombalar ve bomba yüklü araçlarla düzenlenen intihar saldırılarının ardından harabeye dönmüş durumda.

Kobani'nin doğusu ile merkezinde taş üzerinde taş kalmazken, sokaklarda ise keskin nişancılara karşı örülen perdelerin halen yerinde durduğu gözlendi. 4 ayı aşkın süren savaştan sonra Kobani'nin merkezi ve doğusu harap bir şehir haline gelirken, batı bölgesinde ise evlerin ve binaların sağlam olduğu ve bazı sivillerin yaşamını sürdürdüğü görüldü. Kobani semalarında savaş uçaklarının keşif uçuşları devam ederken, ilçe merkezinde de zaman zaman kutlama amaçlı silahlar ateşleniyor. Bu arada Kobani merkezinde silahlı YPG'liler kimlik kontrolü de yapıyor. - Gelirken

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye'deki Kobanililere 'Dönün' Çağrısı İlkbaharda (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement