Türkiye'den Cevizcan Üniversitesine Destek - Son Dakika
Güncel

Türkiye'den Cevizcan Üniversitesine Destek

Türkiye'de toplanan kitaplar, Afganistan'daki Cevizcan Üniversitesi'ne teslim edildi.

08.07.2014 17:25

Afganistan'ın yeniden imar edilmesi çalışmalarına destek sağlamak amacıyla Afganistan'ın kuzeyinde faaliyetlerini sürdüren Türk İl İmar Ekibi'nin (PRT) girişimiyle Cevizcan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Kütüphanesi için Türkiye'de toplanan yüzlerce kitap düzenlenen törenle teslim edildi.

PRT Başkanı Mustafa Erdeviren, PRT Askeri Birlik Komutanı Süleyman Akbay, Eğitim Danışmanı Namık Kemal Yıldız, Cevizcan Üniversitesi Rektörü İbadullah İbad ve öğretim görevlileriyle öğrenciler katıldı.

Rektör İbad, törende yaptığı konuşmada Afganistan ile Türkiye arasındaki tarihi bağın daha güçlendirilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti. Türkiye'nin Afganistan'da yüzlerce hayırlı projeye imza attığını ifade eden İbad, bu yapılan yardımların gelecek nesiller için de unutulmaz olacağını söyledi.

İbad, çabalarından dolayı PRT yetkililerine ve üniversitede, bu sene açıldıktan sonra 39 öğrenciyle eğitime başlayan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü için 8 derslik yaptıran TİKA'ya teşekkür etti.

PRT Başkanı Erdeviren de Türkiye'nin, Afganistan'a yardımlarını herhangi bir karşılık beklemeden yaptığını, bundan sonra da yapmaya devam edeceğini kaydetti.

Türkiye'nin Afganistan'da eğitim alanındaki faaliyetlere de değinen Erdeviren, Türk halkının destekleriyle Cevizcan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Kütüphanesi'nin kısa sürede daha da zenginleşeceğini vurguladı.

Konuşmaların ardından Türkiye'den gelen kitaplar yetkililere teslim edilirken, PRT'nın bölüm öğrenciler için hazırladığı çanta ve kırtasiye malzemeleri dağıtıldı. - Belh

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye'den Cevizcan Üniversitesine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement